Biertje?

Ik kan mij nog herinneren dat ik op 1 januari een biertje wilde drinken, om het nieuwe jaar in te luiden. Maar ergens in mijn hoofd zei een stemmetje dat ik het beter niet kon doen.
Buiten het feit dat ik soms hele discussies in mijn hoofd heb (en ik heb echt vaak gelijk), hoor ik dus ook wel geregeld een stemmetje die mij even iets duidelijk wil maken.
“Niet doen Mel!”
“Geen slim plan, Melleke!”
of..
“Doen! Je leeft maar één keer!”
“Go for it!”

Zoiets dus.
En die avond zei dat stemmetje dus dat ik beter water kon drinken in plaats van.
Ik ging er gelijk over na denken en realiseerde mij dat ik wel heel makkelijk zo nu en dan een biertje dronk. Hoefde niet eens perse in het weekend te zijn, maar gewoon als ik een zware dag had gehad (die ik nogal vaak heb de laatste tijd) of als ik gewoon even dat lichte roes gevoel wil krijgen (en die momenten waren er ook steeds vaker).

Dus heel bewust ben ik vanaf dat moment geen bier meer gaan drinken. In eerste instantie sowieso door de week niet meer. Toen ineens in een weekend de mogelijkheid kwam om een biertje te drinken met iemand, koos ik echter wederom voor water.
Zonder er al te veel over na te denken. Dit ging zo een aantal weken en blijkbaar is januari de IkPas-maand, waarin je dus een hele maand geen alcohol mag drinken (als je er zelf voor kiest hier aan mee te doen wel ter verstaan!). Wist ik niet, maar onbewust deed ik blijkbaar mee aan deze challenge 🙂
De maand was in een zucht voorbij (ook al lijkt januari de langste maand van het jaar), maar ook in februari had ik nog totaal geen behoefte om een biertje te drinken.
Tijdens de Superbowl op 2 februari heb ik een 0,0% biertje gedronken en die smaakte mij net zo goed.

Ik heb mijn portie alcohol wel gehad in mijn leven, meer dan mij lief is en de kater die er meestal op volgde vond ik altijd vreselijk!! Hoe ouder ik werd, hoe minder goed ik er mee om kon gaan en een dag slecht voelen werd al gauw twee dagen slecht voelen. Dan is de keus om maar gewoon even niet te drinken ook niet zo moeilijk gemaakt. Het is overigens wel echt al jaren geleden dat ik te veel heb gedronken (denk dan aan een jaar of acht geleden) en het is tegenwoordig zelfs zo dat ik altijd de Bob ben als ik ergens heen ga. Dus meer dan twee of drie biertjes dronk ik sowieso al niet meer op een avond.
Maar momenteel heb ik al moeite genoeg om mijn hoofd erbij te houden, daar zal alcohol niet echt veel goeds aan toevoegen vrees is.

Vandaag is het 26 februari en ik heb nog altijd geen alcohol genuttigd dit jaar.
Ik mis er nog niks aan en als ik echt een biertje wil proeven, dan drink ik wel een 0,0%.

Drink jij veel?
En ben je je er ook bewust van als je drinkt, hoeveel je dan drinkt?

XmelX

14 thoughts on “Biertje?

 1. Ongeveer 30jaar geleden ben ik totaal alcoholvrij.
  En kan zeggen Mel op een moment heb ik alle van alcohol gehad en geëxperimenteerd ermee. Dat was ook een mooie tijd een goede les en nu totaal niets meer.
  Volhouden zou ik zeggen, je kan ook genieten en plezier maken zonder alcohol.

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

 2. Super goed van je dat je het laat staan. Dat is niet voor iedereen zo makkelijk weggelegd en daar mag je ook best trots op zijn dat je het zolang volhoud!

  Ik kies er heel bewust voor om niet te beginnen met drinken, dit terwijl het wel de “norm” is op mijn leeftijd. Ik ben geen voorstander van alcohol en vind het eigenlijk heel geruststellend dat steeds meer mensen kiezen voor een ander drankje. Ik heb hier ook al eens een artikel over geschreven en ik kreeg daar gelukkig heel positieve reacties op!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s