Week 22 – 2020

Maandag 25 mei
Geloven jullie mij dat ik na vier dagen vrij te zijn geweest, echt blij was dat ik weer mocht gaan werken!? Nou, dat is echt zo!!
Werk is op dit moment mijn prettigste afleiding, ik kan mij helemaal op mijn werk gooien en dan staan gedachtes aan andere dingen vaak op een heel laag pitje. Ideaal dus. Dat en lezen werkt op dit moment het beste. Na het werk lekker gegeten met de kids, samen met Mike de afwas gedaan en daarna nog een biertje gedronken met mijn schoonzoon. Soms moet het gewoon niet meer zijn dat dit.

Dinsdag 26 mei
Na het werk met Mike naar de hockeytraining gegaan. Ik ben gaan wandelen in plaats van rennen, want ik heb echt veel last van kuiten en inmiddels ook van mijn voet. Ik zweer het: als het in je hoofd niet goed zit, dan werkt het lichamelijk ook niet! Rennen is toch leuker dan wandelen, want als ik wandel dan denk ik teveel. Met rennen focus ik op andere dingen dan mijn gedachtes. Het is even niet anders. De rest van de avond rustig doorgebracht en op tijd naar bed gegaan.

Woensdag 27 mei
Ik heb na het werk nog heerlijk in de tuin gerommeld. Geveegd, plantjes verzorgd, onkruid weg gehaald. Ik geniet van de tuin en dat is maar goed ook want we zullen er veel in vertoeven deze zomer. Ivo kwam nog langs en nadat ik zijn nieuwe auto bewonderd heb, zijn we in de tuin gaan zitten en hebben we een uurtje gepraat. Was ook alweer een tijd geleden en ik vond het ook wel fijn dat hij er even was. Na het eten kwam zoals gewoonlijk Joyce langs en we hebben veel gepraat die avond. Ik worstel enorm en zij ziet en voelt dat feilloos aan. Helaas ben ik geen prater en duurt het een tijdje voordat de woorden komen, meestal is dat tegen de tijd dat ze naar huis moet.. typisch hè.

Donderdag 28 mei
Vandaag was een enorme hectische dag op kantoor. Sow! Ik ging gewoon met blosjes op de wangen naar huis en was dan ook echt gaar toen ik thuis kwam. Ik ben na het eten naar mijn ouders gegaan voor de wekelijkse yoga avond. Het was weer heerlijk en tegelijk hilarisch. Thuis ben ik snel mijn bed in gekropen, ik ben ontzettend moe!

Vrijdag 29 mei
Ik had in de ochtend weer een afspraak bij de psycholoog en nadat we uitslagen van de vragenlijsten hadden doorgenomen, hebben we nog gesproken over het vervolg van de therapie. De volgende keer gaan we beginnen met EMDR en ik hem gelijk gezegd dat ik er wel heel erg tegenop zie. Hij heeft mij het een en ander uitgelegd en dat maakte mij wel een stuk rustiger. Het is echt een fijne man, gelukkig ben ik helemaal op mijn gemak bij hem. Eenmaal thuis heb ik Mike bij zijn nek gepakt en zijn we de auto weg gaan brengen naar de garage. We zijn naar huis gewandeld (zo’n 4 kilometer) en wandelen met Mike is altijd heel gezellig. De gesprekken die we dan hebben zijn vaak heel leuk, diep en soms hilarisch 🙂 Het was wel warm, dus we hebben onderweg nog even een flesje water gekocht. Eenmaal thuis heb ik wat gepoetst en ben ik daarna lekker in de tuin gaan zitten lezen. IMG_20200529_134008 (Small)Ergens moet ik in slaap zijn gevallen, want ik werd wakker van de garage die belde dat ik mijn auto kon komen halen. Kyra heeft mij op de scooter naar de garage gebracht en toen ik thuis was heb ik met Mike nog een film gekeken. ’s Avonds kwam Gertie nog langs en ik ben wederom op tijd gaan slapen.

Zaterdag 30 mei
In de ochtend ben ik vaak het meest actief en dat was deze ochtend niet anders. Het was heerlijk weer en ik was al bezig met van alles toen ineens Joyce voor de deur stond. We hebben even zitten kletsen en daarna heb ik haar naar het station gebracht. Zelf ben ik met Mike naar Valentina en Tyler gegaan en daar heb ik weer een middagje met haar gekletst terwijl de jongens op Tyler’s slaapkamer rondhingen. Het was weer erg gezellig en tegen half vier zijn we weer naar huis gegaan. Ik had met de kinderen afgesproken dat we zouden gaan barbecueën en mijn ouders zouden ook komen.

Het was een gezellige barbecue en tussendoor hebben we ook weer een ronde cocktails besteld.

We hebben na het eten nog een leuk spelletje gedaan wat Mike ineens opperde. Iedereen moest over de ander een positief en een negatief punt noemen. Dat bracht leuke en heldere gesprekken teweeg 🙂 Daarna moesten we allemaal ook een positief en een negatief punt over onszelf zeggen.. Die jongen heeft soms leuke ideeën 🙂
Nadat de cocktails op waren, kreeg iedereen een after-diner-dip en tegen half tien zaten we allemaal kapot moe op de bank. Ik ben dus niet de enige 😛

Zondag 31 mei
Lazy Sunday
Het was alweer een tijd geleden, maar vandaag was alles-mag-op-zondag-dag.
De kinderen mogen dan zelf weten wat ze doen, wat ze eten en drinken en laten mij dan ook vooral met rust. Ik ben de keuken eerst gaan opruimen, want dat had ik na de barbecue niet meer gedaan en heb daarna de tuin geveegd. Het was weer heerlijk weer en een vriendin van Kyra kwam nog langs en ik had Gertie een berichtje gestuurd of ze een drankje kwam doen. Dat hebben we dus gedaan 🙂 Tussendoor hebben we nog wat vlees op de barbecue gegooid (eigenlijk omdat de cocktail mij al direct naar mijn hoofd sloeg, dus ik moest wat eten) en tegen een uur of zes hebben we dat nog eens gedaan. Ik heb nu wel al het vlees op 😛 Maar ik kan voorlopig ook even geen vlees meer zien! Het was een heerlijke, relaxte dag.

dav

beetje teveel zon! 😮

Het was een week met uitersten.. hele fijne middagen en hele donkere momenten. Ik krijg het niet gedraaid in mijn hoofd en daar baal ik enorm van!

XmelX

10 thoughts on “Week 22 – 2020

 1. Mel ik lees positieve maar veel meer negatieve gevoelens in je tekst.
  Je bent iemand die goed kan verbergen maar je voelt het voor jezelf aan. Je lichaam begint helemaal te protesteren.
  Wat zit er allemaal achter jouw masker 🙂
  Want als je niet kan genieten van wandelen zit je met heel veel woede en stress.
  Eigenlijk ben ik al blij dat je kan werken om zo toch even je zinnen te verzetten.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  • Je hebt gelijk, op dit moment kan ik geirriteerd en boos worden over van alles. Ik voel heel veel en dat heb ik altijd ver van mij af weten te houden. Ik heb deze therapie echt nodig, om eindelijk eens los te komen van al die negatieve gevoelens.. het kan alleen maar beter gaan toch :/

   Geliked door 1 persoon

   • Dat zal ervan afhangen hoe de persoon je kan doorprikken. Dan pas kan het beter gaan en je leren anders om te gaan met negatieve gedachten. Oorzaak zien dan aanvoelen verwerken en loslaten. Niet makkelijk en hard.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

   • Ik heb al een aantal gesprekken gehad en de man ligt mij wel. Ik voel mij op mijn gemak en dan ben ik al een heel stap verder. Het gaat een lastige weg worden, maar waar ik nu zit wil ik niet zijn.. dus ik moet wel.

    Like

   • Dat is al een goed teken dat de persoon goed aanvoelt. En zet kleine stapjes vooruit dat is belangrijk. Ieder stapje dat je neemt zowel met de therapie als vanuit jezelf is er eentje vooruit.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

 2. >>Geloven jullie mij dat ik na vier dagen vrij te zijn geweest, echt blij was dat ik weer mocht gaan werken!? Nou, dat is echt zo!!

  Ja, dat geloof ik heel erg graag! Na het behalen van mijn VWO-diploma was ik na een maand of drie zonder school, helemaal klaar met “vakantie” en kon ik niet wachten om college te gaan volgen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s