Week 30 – 2020

Maandag 20 juli
Ik ben al vroeg gaan hardlopen, want ik weet dat de omgeving hier prachtig is.. IMG_20200720_065159 (Small)en daar is toch niks van gelogen! Daarna heb ik een licht ontbijt voor mijzelf gemaakt en wat gelezen. Rond een schappelijke tijd ben ik gaan douchen omdat ik eerder niemand wakker wilde maken. Tegen twaalf uur kwamen mijn ouders en zijn we naar Egmond aan Zee gegaan. Ik moet altijd een keer naar zee.. even met de voeten in het zand, door het water lopen en genieten van de geluiden.

Het was lekker weer en het zand voelde heerlijk. Het water was voor mij totaal niet koud en ik vond het heerlijk. We hebben daarna nog wat door het dorpje gelopen, geluncht en ik wilde nog eens het strand op.

fbt

gezellige lunch!

Het liefste wilde ik gewoon in het zand gaan zitten en genieten van de rust. Niks zeggen, maar gewoon zitten.. sja, als je met 5 anderen bent, is dat natuurlijk geen optie. Veel te vroeg gingen we weer richting huis en daar hebben we wat restjes gegeten en een rustige avond gehad. Ik lag weer op tijd in bed.

Dinsdag 21 juli
Vanmorgen was ik met Maaike al vroeg onderweg. Ik ging even mee naar een afspraak en daarna zijn we nog wat winkels in gelopen. Tegen twaalven waren we pas terug en hebben we wat spelletjes gedaan. Maaike moest nog even naar het ziekenhuis omdat het gips van haar voet mocht en ik heb die tijd genuttigd door in de hoek van de bank te verdwijnen en te gaan lezen. IMG_20200721_093735 (Small)We hebben nog bij de vuurkorf buiten gezeten en de jongens waren weer eens gek aan het doen. We moesten zo hard lachen dat ik het toilet helaas niet gehaald heb 😀 Heerlijk, die avonden!

Woensdag 22 juli
Weer vroeg uit de veren voor een ochtendloopje.. blijft zo mooi hier!IMG_20200722_072006 (Small)
Al geruime tijd hadden we voor vandaag een dagje Rijksmuseum geboekt.

Mike leek het leuk eens echte bekende schilderijen te zien en we hebben dat gedaan via een audio-speurtocht. Die was echt heel leuk en zo zie je ook al heel veel van het museum.

Daarna hebben we even wat gegeten en zijn we op eigen houtje nog wat door het museum gegaan. Dit schilderij pakte mij.. jammer alleen dat ik geen foto heb gemaakt van wie het is en hoe het heet 😦IMG_20200722_143119 (Small)
We hebben vervolgens op het museumplein nog op het terras gezeten en zijn toen een stukje gaan lopen alvorens we bij Blushing uitkwamen en daar nog een kopje thee zijn gaan drinken. Om vijf uur hadden we gereserveerd bij de Burger Room en dat was een groot succes!

fbt

fbt

Ik nam uiteraard de grootste burger en die was ook echt super lekker!

Heerlijk gegeten en het restaurant zelf was ook echt prachtig! Ik heb zelden zo’n mooie toiletten in een restaurant gezien 😮 ! Echt de moeite waard eens langs te gaan.
Na het eten zijn we weer richting huis gegaan en daar zijn we op de bank geploft.

fbt

Heerlijke dag gehad.

Donderdag 23 juli
Vandaag was het Zuiderzeemuseum aan de beurt. Ook hier hadden we dag en tijd voor gereserveerd, maar toen we eenmaal daar waren hoorden we dat de tijdsboekingen niet meer nodig waren (hier heerst geen Corona meer ofzo? Geen idee!) Enfin, het buitenmuseum was heel erg leuk, al waren er minderen mensen “wonende” daar, wat je normaal gewend zou zijn.

Er liepen en speelden geen kinderen rond, er “woonden” geen mensen daar, de school was niet bewoond maar kon je alleen kijken, net zoals bij de kapper.. en normaal zitten daar mensen die laten zien hoe het leven daar normaal was. Hoe de school was, hoe de kapper vroeger knipte.. gewoon hoe de mensen toen daar leefden.

Desalniettemin was het een heel leuk museum en hebben we heel veel leuke en interessante dingen gezien. Mike vond het zelfs leuker dan het Rijksmuseum! We zijn daarna Enkhuizen in gegaan want mijn collega had mij een palingrokerij aanbevolen waar ik dus echt even paling moest halen.

Na 20 minuutjes lopen hadden we het gevonden en heb ik ook nog een maatje gegeten!IMG_20200723_150555 (Small) Zoooo lekker! Nadat we de weg weer terug hadden gelopen zijn we aan de haven nog op het terras gaan zitten. Dat was zo’n ongelooflijk chille plek 😮 Hier kon ik echt wel de hele middag nog blijven zitten.IMG_20200723_155243 (Small) Helaas was niet iedereen het hiermee eens en zonder een overeenstemming te hebben, werd de rekening betaald en gingen we weer naar huis. Vond ik niet leuk. Echt niet. Nou ja, ik ga er gewoon nog een keer in mijn eentje terug en dan kan ik de hele dag op het terras zitten. Die avond heb ik nog met Maaike buiten gezeten en hebben we gepraat.. dat hadden we nog niet echt gedaan terwijl we heel veel hebben om over te praten. Ik ga het uit de weg en Maaike merkte dat heel goed. Sterk van ‘r dat ze mij toch aan de praat heeft gekregen, al kostte het mij wel heel veel moeite. Ik zou willen dat ze wat dichterbij woonde, zeker nu.. 😦

Vrijdag 24 juli
Voordat we naar huis zijn gereden, zijn we nog een uurtje gaan jumpen. In ieder geval Thomas en Mike.. Maaike en ik hebben gewoon op onze kont gezeten en gewacht tot ze weer klaar waren 😀 Tegen half een zijn we richting huis gereden en het was echt heel druk. Pfff, vaak langzaam rijdend verkeer en dat schiet dus echt niet op. We kwamen om vier uur pas thuis aan en daar kon ik eerst de kots van de kat op gaan ruimen, die weer de hele bank en woonkamervloer had bespuugd. Mike was zo lief om alle spullen al naar boven te brengen en alles op te ruimen wat hij wist en ik ben daarna nog snel naar de winkel gegaan voor het avondeten. Toen Kyra uit haar werk kwam hebben we samen gegeten en daarna voor de tv gezeten. Gertie kwam ook nog langs en het voelde ook weer fijn om thuis te zijn.

Zaterdag 25 juli
Kyra moest weer werken en ik ben met Mike gaan ontbijten in de stad. IMG_20200725_093226 (Small)We hebben gezellig gekletst tijdens het ontbijt en daarna wilde hij gaan kijken voor een smartwatch. Na een kort bezoekje aan Media Markt (verschrikkelijke winkel vind ik dat!), had hij al snel wat hij zocht en was hij de trotse eigenaar van een Huawei GT2. Past mooi bij zijn Huawei telefoon die hij vorig jaar heeft gekocht. IMG_20200725_115013 (Small)Hij heeft ook nog wat oude games ingeleverd en daarvoor in de plaats een nieuwe gekocht (Spiderman) en die zijn we thuis gaan spelen. Ik wilde ook eens een spel mee spelen en volgens de verkoper zou ik dit wel leuk vinden. Het was even wennen in het begin en ik moet nog veel oefenen, maar het was inderdaad leuk! Mike lacht mij alleen maar uit omdat ik zo sloom ben met die controller hahahahaha. Toen Kyra thuis was zijn we met mijn ouders gaan eten en daarna hebben we nog bij mijn ouders wat gedronken. Om negen uur waren we pas thuis en om tien uur lag iedereen alweer in bed.

Zondag 26 juli
Ik heb in de ochtend flink wat opgeruimd in huis en na de middag ben ik met de kinderen de stad in gegaan. Kyra heeft Dr. Martens schoenen gekocht (en die zijn mooi!!) en daarna zijn we op terras gaan zitten.IMG_20200726_124912 (Small) Vrienden van ons zijn ook nog gekomen en we hebben ook nog gepoold samen. Het was een hele leuke middag.

Ik heb ook echt genoten van de kinderen twee weken om mij heen en vind het ergens ook helemaal niet erg dat ze nu drie weken naar hun vader gaan. Ik moet weer gaan werken, maar zonder iemand anders in huis is er toch een bepaalde rust die ik wel hard nodig heb.

Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd te genieten en niet zo veel na te denken en dat is deze week ook wel merendeels gelukt. Genieten van de kleine dingen.. die zijn zo waardevol!

XmelX

6 thoughts on “Week 30 – 2020

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s