3 week Challenge

Sinds een maandje of twee is mijn dochter ook aan het sporten en ze heeft mij moeten beloven dat ze dit ook echt gaat doen, want ik ga niet een jaarabonnement betalen als ze er na een maand weer mee op houdt.
Dat snapte ze gelukkig wel en ik moet wel toegeven dat ze zich echt aan haar woord houdt. Ze traint minstens drie keer per week en meestal bijna twee uur per keer. In het begin was het even klagen en steunen, maar nu voelt ze dat het echt voordelen met zich mee brengt. Ze heeft meer energie, ze heeft minder last van haar rug en ze wil nu heel graag wat meer spieren gaan kweken. De eerste streepjes op haar buik van de beginnende six pack beginnen al te verschijnen (wat wil je met zo’n figuur) en dus was ze klaar voor de volgende stap.

Gezonder eten!

Hoe lang ik dat al aan het proberen ben, dat kind gezonder te laten eten. Maar het lukt niet echt, ze vindt het maar niks. Nu komt ze er zelf mee en dat is dan toch anders. Meestal boek je dan wel resultaat en zet je door, als die eerste stap maar van jezelf komt!
Nu moeten jullie weten dat ik twee hele verschillende kinderen heb. Zeker wat eten betreft!
Mike kan ik elke dag aardappelen, groente en vlees voorzetten en hij eet heel graag pasta’s.
Kyra vindt aardappelen niet lekker en eet ook niet graag pasta.
Ze eet wel graag pizza!
Maar dat eet Mike dan weer niet.
Rijst eet Kyra ook niet graag, Mike alleen als er geen saus op zit.
En ga zo maar door…
Ik kan dus beter een kok in dienst nemen die voor de kinderen kookt, want voor iemand die al helemaal niet graag in de keuken staat is dit hel op aarde! Elke dag weer hè mensen! Verschrikkelijk.

Fruit is ook weer zo’n ding bij Kyra. Aangezien ze met een allergie voor bepaalde noten kampt, zitten daar ook andere dingen bij die niet lekker vallen bij haar en dat zijn toch wel veel fruitsoorten. Appels, bananen, kiwi’s, dat is een no-go. Begint ze gelijk aan haar keel te krabben en krijgt ze jeuk in haar mond. Aardbeien, frambozen, blauwe bessen zoiets kan ze wel eten maar dat ligt niet echt standaard op mijn fruitschaal!
Daar moet ik nu dus wel voor gaan zorgen en dan maar hopen dat het langer dan een dag haalt, want als Mike dat ziet eet hij het op 😛 (ze hebben dus ook wat gemeen hahaha)
Ze gaf mij aan groente in verschillende kleuren te halen, dus kwam ik thuis met sperziebonen, broccoli, een gele courgette en rode paprika’s.
Ze trok gelijk haar neus op. “Dat lus ik allemaal niet, gatverdamme!”

Maar zij wilde een Challenge aangaan en daar hoort gezond eten uiteraard bij. Ze moet dus wel doorzetten!
De komende drie weken mogen we geen: alcohol, frisdrank, koekjes, chips, suiker, snoepjes en junkfood eten.
Voor mij is dit helemaal geen probleem, behalve die junkfood.. daar ga ik het soms wel even lastig mee krijgen denk ik 😛
Frisdrank drink ik niet, alcohol kan ik makkelijk zonder en die zoetigheid wat ik soms eet, kan ik heel makkelijk laten staan. Maar mijn hamburger zo nu en dan.. poe.. die ga ik missen!
Kyra drinkt wél frisdrank (niet veel, maar toch), alcohol kan ze ook makkelijk laten staan, maar die snoepjes, koekjes, chocolade en vette hap.. oeeeee, die gaat ze missen! Ze eet bijna elke avond wel iets kleins.. soms een bakje chips, soms wat snoepjes.. soms een koekje.. en dat mag dus allemaal niet meer 😛

Deze Challenge is meer bedoeld om Kyra wat gezonder te laten eten, dus vooral heel veel groente.. ze moet het maar leren eten, want anders heeft deze drie weken afzien totaal geen zin. Als je daarna weer terugvalt in de normale patronen is het natuurlijk zonde van je tijd geweest.

Maandag zijn we begonnen en echt, maandagavond begon het al ! Whahahahahahaha, ze werd er gewoon chagrijnig van want ze had honger. Keuze genoeg.. pak wat griekse yoghurt, komkommer, tomaatjes, worteltjes.. allemaal lekker om te snaaien. Maar dat was natuurlijk niet lekker genoeg en heel eerlijk: haar lichaam zal er ook wel naar vragen! Die is zo gewend om dit binnen te krijgen, dat gaat wel een weekje duren voordat die is afgekickt.
Dinsdagochtend werd ze wakker en voordat ze goedemorgen had gezegd, zei ze: “Boh!! Ik heb echt honger!!”

Wahahahahahaha, dat kind is geweldig, ik kan hier echt om gieren! Het zal mij benieuwen of ze het volhoudt maar als het haar écht lukt, dan weet ik (en zij ook!) dat ze dit ook door kan trekken.
Maar of ze dat doet.. hahahaha ik betwijfel het 😛

We gaan het zien 😀
To be continued!

XmelX

15 thoughts on “3 week Challenge

  1. Pingback: Week 34 – 2020 | My journey..

  2. Pingback: Week 35- 2020 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s