Giethoorn

Zoals al eerder geschreven, ben ik 25 september een weekend weg gegaan met Alique. Naast het feit dat ze jarig was vandaag en het op deze manier wilde vieren, vonden we het ook tijd dat we weer eens een weekend samen weg moesten. IMG_20200925_121300 (Small)We zijn aan één stuk door gereden naar Giethoorn en rond half drie kwamen we aan bij het hotel. We konden inchecken via een paal (alles digitaal dus) en konden gelukkig gelijk onze kamer op. Het was een kleine, knusse kamer, met een grote tv en een ijskastje.

Ook hadden we koffie en thee faciliteiten, waar ik zelf altijd heel erg blij mee ben. Nadat we onze spullen gedropt hadden, zijn we gelijk even gaan wandelen en kwamen al snel aan de overkant van het hotel uit bij een bootverhuur. Daar hebben we een kopje koffie gedronken en omdat wij de enige twee mensen waren die een boottripje wilde maken, ging dat feestje helaas niet door. IMG_20200925_150159 (Small)
We zijn daarna verder gaan wandelen en kwamen al snel te midden van het prachtige en bekende Giethoorn, met de grachten en bruggen. Het was heerlijk daar te lopen, zeker ook omdat het vrij rustig was en genoten dan ook volop. Ik kreeg wat honger en sleepte Alique een winkel in, waar ook nog kleding te koop was. Daar moest natuurlijk eerst naar gekeken worden hahaha. Resultaat was dat Alique gelijk twee broeken gescoord had en ik dan maar panini’s voor ons besteld heb 🙂 Daarna zijn we verder gaan lopen en kwamen langs een restaurant met terras die ons beiden enorm aansprak en daar hebben we dan ook gelijk voor morgen de lunch gereserveerd. Na een wandeling van een uur, kwamen we weer bij ons hotel en hebben we ons langzaam aan klaar gemaakt voor het eten. IMG_20200925_183913 (Small)

Om half acht mochten we aanschuiven en hier werd echt rekening gehouden met een maximaal aantal mensen. Het was een fijne ruimte, je kon de kok zien koken en de bediening was ook heel aardig. Scheelt ook wel enorm dat we heerlijk gegeten hebben!!

En we hebben echt lang getafeld, want we hadden hele fijne en lange gesprekken. Weer op de kamer hebben we achter elkaar gedoucht en zijn we op bed geploft. Een heerlijke eerste dag!

Zaterdag 25 september
Het ontbijt moesten we al reserveren en om 08:15 uur zaten we weer in het restaurant. We hebben onze tijd genomen en het ontbijt was echt lekker! 
Toen we alles op hadden zijn we op de kamer onze spullen gaan pakken en hebben we de fietsen gepakt. We hebben even een half uurtje rond gefietst en toen konden we onze boot pakken en door de grachten gaan varen. We hebben zoveel geluk gehad met het weer, geen druppeltje regen en de zon kwam zelfs nog even loeren.

Twee uur lang hebben we op het bootje gevaren en het was werkelijk super leuk! Eerlijk gezegd waren we na twee uur ook wel klaar met bootje varen en na een kleine pit stop op de hotel kamer zijn we gaan lunchen.

We hebben echt heerlijk gezeten daar, mensen gekeken, lekker een hapje gegeten, biertje en wijn gedronken en enorm gelachen. Toen we begonnen in te kakken, zijn we weer op de fiets gestapt en zijn we gewoon wat gaan rijden. We zagen op een gegeven moment een bordje staan waarop stond: Giethoorn, 4km. Die kant zijn we dus op gefietst en na een minuut of 20 zagen we weer een bordje en daarop stond: Giethoorn, 7km. 
Alique en ik zijn hier heel goed in hahahahahahahaha.

We hebben zo enorm moeten lachen, want dit gebeurde ons op de Veluwe ook al 😛
Dit keer hebben we onze GPS er maar bij gepakt en gek genoeg ging dat ook niet vlekkeloos (misschien is dat helemaal niet zo gek, want zo zijn wij wel 😛 ). Na 1 uur en 40 minuten, 20 kilometer fietsen, kwamen we weer bij ons hotel en hebben we de fietsen met alle liefde weer afgegeven. Ik kon niet wachten om lekker in de douche te kruipen en daarna even op bed te zitten.IMG_20200926_170733 (Small)
Ik heb nog even een half uurtje gedut en om zeven uur zijn we weer gaan eten in het hotel. Eigenlijk wilden we gewoon op bed blijven liggen. Honger hadden we ook niet echt veel, maar we hebben ons toch bij elkaar geraapt en zijn gaan eten.IMG_20200926_194100 (Small) Dit keer duurde het tafelen ook niet zo lang als vrijdag en hebben we de leuke gesprekken maar op bed gevoerd. We waren echt kapot, maar konden niet slapen. Dat zorgde wel nog voor wat hilarische momenten hahahahaha 😛 

Zondag 27 september 
Om kwart over acht hadden we weer ontbijt en ik zat echt nog vol van gisteren, dus met een bakje yoghurt en wat fruit was ik meer dan gelukkig. We hebben op ons gemak nog de spullen gepakt en zijn rond de klok van tien uur richting huis gereden. Ook de terugweg in één ruk gedaan, het was lekker rustig op de weg dus het verliep vlekkeloos. Toen we bij mij aankwamen, hebben we nog samen een kopje koffie gedronken en daarna afscheid van elkaar genomen. Het was oprecht een heerlijk weekend, met fantastische gesprekken die mij ook echt wel aan het denken hebben gezet, hilarische en komische momenten, we hebben echt genoten en ontzettend gelachen! We hebben ook besloten dat de volgende keer niet weer twee jaar moet duren, dus het volgende weekend is al gepland.
Nu nog een leuke bestemming vinden 😀 
(ideeën zijn altijd welkom!)

XmelX

5 thoughts on “Giethoorn

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s