Week 41- 2020

Maandag 5 oktober
Het werk was een fijne afleiding vandaag. Met genoeg te doen, gaat de tijd lekker snel en dan kan ik mijn hoofd even gebruiken voor nuttig werk, in plaats van gepieker. Eenmaal thuis was Alique al aan het koken, het rook heerlijk en zo smaakte het ook. Ze is nog wat blijven hangen en dat was ook erg leuk. Kyra was vandaag met mijn ouders afscheid gaan nemen van haar tante. Ik hou ze liever in mijn hoofd en in mijn hart zoals ik haar de laatste keer gezien heb ❤
Vroeg mijn bed in gekropen.

Dinsdag 6 oktober
Weer een vlotte werkdag vandaag, dat schiet wel lekker op. De autodealer belde dat de auto niet morgen maar vrijdag klaar was. Geen probleem, dan haal ik hem vrijdag wel op, die paar dagen maakt ook niks uit. Na het werk ben ik gaan hardlopen en heb ik met Mike gegeten. Ook nog wat gewerkt aan het spandoek voor mijn ouders en later nog met Gertie gekletst. We hebben heerlijk even op de bank gehangen en ik ben ook nog even tegen haar aan gekropen. Die warmte kon ik wel goed gebruiken.

Woensdag 7 oktober
Na het werk hadden we een afspraak voor Mike’s therapie. Na een gesprek werd ons verteld dat hij psychomotorische therapie gaat krijgen (leuk scrabble woord). Het klonk heel interessant en ik ben benieuwd hoe het hem gaat helpen. Daarna zijn we direct door gereden naar mijn oom en mijn neef. Het was echt fijn even bij ze te zijn, maar tegelijk vreselijk hun verdriet te voelen. Je ziet het, je voelt het en het kruipt echt onder je huid.
Eenmaal weer thuis heb ik frietjes gebakken en in de avond ben ik nog naar mijn ouders gegaan. Het is voor hun ook enorm zwaar, dat voel je ook aan alles. Ik was kapot moe toen ik in bed lag.

Donderdag 8 oktober
Weer door geknald op kantoor vandaag en na het werk liet Kyra de foto’s zien van haar propedeuse uitreiking! 🙂 IMG-20201008-WA0001 (Small)Die is al in the pocket 😀
Trots op die dame! Om dit te vieren zijn we na het eten naar de bioscoop gegaan met z’n drietjes. Nu mag en kan het nog.. en we vonden gewoon dat het gevierd moest worden. Mike vond dat ook en daarom wilde hij de snacks en het drinken betalen. Wat een scheetje hè!

Het was een gezellige avond en ook nog een leuke film! (Honest thief)

Vrijdag 9 oktober
Vandaag was de trouwdag van mijn ouders. 50 jaar geleden zijn ze getrouwd.. 50 jaar. Wauw! Ik had met mijn broer om negen uur afgesproken bij mijn ouders in de straat (Ja echt!) en ze waren heel verrast en blij ons samen daar te zien. InkedIMG-20201009-WA0002_LI (Small)We hebben samen ontbeten en gekletst en rond elf uur ben ik nog mee naar mijn broer gegaan om wat te helpen met versieren, want we hadden de plannen omgegooid. In plaats van het uitgebreid en met familie en vrienden dit te vieren (wat wij nogal ongepast vonden in deze situatie), hadden we samen besloten dit onder ons te vieren, met de kinderen en kleinkinderen bij mijn broer thuis. Dit leek ons de beste oplossing, want we vonden echt wel dat we dit niet zomaar voorbij konden laten gaan. Ik heb Mike uit school gehaald en samen met hem heb ik de auto opgehaald.

Hij wist nog van niks, dus hij stond wel even te kijken. We zijn nog naar Decathlon gereden en tegen vier uur waren we thuis.
Om zes uur waren we bij mijn broer en hebben we nog wat voorbereid en gewacht op mijn ouders.

Voor hun was het echt een dag met uitersten… voordat ze naar mijn broer kwamen, werd namelijk de kist van mijn tante gesloten en dat was dus wel heel heftig. We hebben met z’n negenen keihard gezongen voor ze toen ze binnenkwamen en gelijk de champagne open gemaakt. Na wat geknuffeld en het weg vegen van de tranen zijn we aan tafel gaan zitten voor een heerlijk Grieks diner.

De avond was fantastisch, we hebben gegeten, gedronken, gelachen, gepraat, gedanst, gezongen en er echt voor gezorgd dat mijn ouders deze avond nooit meer zouden vergeten ❤

Zaterdag 10 oktober
De verjaardag van mijn vader.. en de crematie van mijn tante..
Wat een wazige, idioot dubbele week is dit zeg! We vieren van alles deze week, maar het middelpunt blijft toch het verlies en verdriet van mijn tante.. Geen woorden voor. De dienst was heel mooi, ik vond het knap dat sommige mensen wat woorden gezegd hebben. Echt, ik zou het ze niet na kunnen doen. Wat deze dienst ook wel heel uniek maakte was de dans van haar nichtje… werkelijk prachtig. Heel klein, heel intiem, maar oh zo krachtig! Na de koffietafel zijn we nog naar mijn ouders gegaan en daar hebben we nog wat na gepraat. Ik had nog een paar kleine cadeautjes gekocht voor mijn pa en nadat we gegeten hadden, zijn we naar huis gegaan. Ik zag aan mijn ouders dat ze er helemaal doorheen zaten. Ze waren doodmoe van de heftige week en hadden echt een rustige avond nodig. Ik heb de kinderen naar hun vader gebracht, ben thuis op de bank gaan zitten en werd drie uur later wakker.. blijkbaar zat ik er zelf ook best doorheen. Toen ik wakker werd, ben ik naar boven gewankeld en ben verder gaan slapen.

Zondag 11 oktober
Om zeven uur werd ik wakker en ik had dus bijna 12 uur geslapen. Dat is werkelijk uniek voor mij! Ik ben om acht uur gaan hardlopen en daarna heerlijk lang onder de douche gestaan. Ik heb boodschappen gedaan en ben nog langs mijn ouders gegaan. De rest van de dag ben ik thuis gebleven en heb ik het huis van boven tot beneden gepoetst. Muziek aan, verstand op nul en gaan! De was ook nog weg gewerkt en rond vier uur was ik klaar. Ik heb wat eten gemaakt, nog wat geschreven, sport gekeken en om zeven uur kwamen de kinderen thuis. Nadat we even bijgepraat hadden, zijn ze boven hun ding gaan doen en kon ik beneden verder sport kijken. Rustige avond dus.

Deze week zal ik niet snel vergeten, het verdriet van naasten om mij heen greep mij enorm aan. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk klaar te staan voor ze, er te zijn en ze te laten voelen en blijken dat ik er ben, wanneer ze er maar behoefte aan hebben.
We gaan je missen lieve Monique.. we gaan je intens missen!IMG_20201010_151652 (Small)

XmelX

3 thoughts on “Week 41- 2020

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s