Dankbaarheid

Vorige week had ik een afspraak bij J. en dat ging wel heel goed 😀
Zelf ging ik al met het gevoel dat het langzaam tijd was om los te laten en hem te bedanken voor zijn hulp, want ik heb echt enorme stappen gezet en heb daadwerkelijk het gevoel dat het wel even oké is zo. En blijkbaar had hij dat gevoel zelf ook 🙂

Ik kan alleen maar zeggen dat ik mij rustig voel, dat het niet meer zo spookt in mijn hoofd en dat ik dingen echt wel op een rustige manier kan benaderen. Ik ben heel bewust van wat ik denk, voel en wil en dat uit ik ook. Dat maakt alles wel heel duidelijk en daardoor ook rustig 😀

We hebben zoals gezegd, nog een laatste gesprek gehad en ik heb hem nog even uitgelegd hoe ik de afgelopen weken beleefd heb en hoe ik zijn tips en onze gesprekken in mijn dagelijkse leven gebruikt heb. Doordat ik heel bewust daar mee bezig ben, gaat het ook echt een stuk beter!
Hij vond mij een fijne en prettige cliënte, “psychologisch flexibel” waardoor ook heel veel te bereiken is in een korte tijd. Ik blijf niet hangen in mijn “gewoontes in mijn hoofd”, ik doorbreek de dingen vrij snel en sta open om dingen ook daadwerkelijk te veranderen, zonder dat ik terugval in:
“Ja, maar dat is moeilijker dan je denkt, want ik heb het altijd zo gedaan.”

Ik kwam bij hem met een reden en die reden was dat ik hulp nodig had met oud zeer wat nog een behoorlijke nawerking had in bepaalde situaties (zo noem ik het maar voor het gemak). Als je niet open staat en het niet aandurft jezelf ook daadwerkelijk in het diepe te gooien, dan ben je nog niet klaar voor die hulp denk ik. Dus vanaf het begin heb ik mij open gesteld, ik ben nog nooit zo eerlijk geweest over mijn trauma’s (vond het bijna eng hoe makkelijk ik hem dingen vertelde.. dingen die ik nog nooit over mijn lippen had gekregen) en het heeft mij enorm ver gebracht.
Daar heb ik J. ook oprecht voor bedankt 😀

Hij heeft mij nog zijn telefoonnummer gegeven, want het kan misschien toch nog wel eens voorkomen in de toekomst, dat ik terugval. Dat kan altijd en dan wil hij mij de optie ook bieden om vrij snel bij hem terecht te kunnen, in plaats van weer achter aan in de rij te sluiten. Want specialistische psychische zorg heb je niet binnen een maand!
Dat vond ik natuurlijk heel fijn en ik uitte ook naar hem dat ik misschien wel een keer voor zo’n moment sta en denk: JA! En nu dan!?
Met een geruststellende glimlach zei hij:
“Vooral blijven denken: Is dit goed voor mij? Voel ik mij hier goed bij? Gaat dit niet te snel? Altijd jezelf blijven afvragen, of dit goed is voor jou en als je je daar bewust van blijft, dan ben je al heel ver!”
En dat is het ook hè: het moet voor jezelf oké zijn en je moet je er zelf goed bij voelen. Hoe vaak vergeten we niet onszelf op nummer één te zetten, hoe vaak doen we niet dingen voor anderen waarbij we eigenlijk mixed feelings hebben.

Ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven, dus ik stel mijzelf dan ook op nummer één! Als ik niet goed voor mijzelf kan zorgen en opkomen, dan kan ik dat ook niet voor een ander.

Wat ben ik die man dankbaar 😀

XMelX

8 thoughts on “Dankbaarheid

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s