Gewichtig onderwerp

Na het weekend in Mierlo, waarin ik niet alleen heel veel gesport heb, maar ook heel veel gegeten en gedronken heb, was de emmer vol!!
(even voor de goede orde: het eten was zo verschrikkelijk lekker in dat hotel! Ik kreeg het niet over mijn hart om er ook maar íets van op mijn bord te laten liggen 😛 )

Ik voelde mij vóór dat weekend al opgeblazen en klaar om eens wat gewicht te gaan verliezen, maar ná dat weekend was ik er helemaal klaar mee! Tijdens een aantal gesprekken met een voedingsdeskundige (die ik gewoon van Instagram geplukt heb) hadden we al een soort “plan van aanpak” en daar ging ik op woensdag na betreffend weekend, ook direct mee aan de slag.
Ik had hem de vraag gesteld hoe het toch kwam dat ik geen gram meer af viel, want ik at gezond (dacht ik) en ik bewoog genoeg. Nadat hij mij allerlei vragen gesteld had, kwam hij al snel tot de conclusie dat het niet aan mijn beweging ligt (want die heb ik echt wel genoeg) maar dat ik simpelweg niet goed eet. In ieder geval niet goed genoeg om gewicht te verliezen. 
Je denkt dat een handje vol noten gezond is, of een avocado met hütenkäse op een cracker (is het ook allebei) maar als je de calorieën gaat tellen dan val je van je stoel! En die calorieën zijn niet geheel onbelangrijk, dat blijkt wel. 

Dus hij stuurde mij een voedingsschema door wat ik dagelijks mocht eten. We begonnen met 1200 calorieën. Hiermee konden we al eens gaan zien wat er ging gebeuren. 
Er hangt blijkbaar een taboe op hoeveel iemand weegt, want als je dat mensen vraagt, dan zullen 9 van de 10 niet eerlijk zeggen hoeveel dat is hahahaha. Mij boeit dat niet zoveel dus ik ben begonnen op 21 oktober en mijn gewicht was op dat moment 70,3 kilo (Jaaaaa! Ik schrok er zelf ook van). Veel te zwaar voor iemand van 1,63 meter 😛 
Op 24 oktober (3 dagen later dus) was ik nog maar 68,4 kg. dus ik had al 1,9 kilo gelost na 3 dagen caloriearm eten. Ik bleef een aantal dagen op dit gewicht staan (wat heel normaal is verzekerde hij mij) en op 31 oktober zat ik ineens op 66,6 kilo. In één week maar liefst 3,7 kilo kwijt! Ik was zo blij als een kind hahahaha.
Een kleine greep uit mijn maaltijden 😀

E. (mijn coach dus) vond dat ik een cheat dag nodig had (dat moet blijkbaar ook) dus 31 oktober, na het wegen, mocht ik eten wat ik wilde. Nou ik ben los gegaan hoor hahahahahaha. 
Het ontbijt heb ik niks aan veranderd, want ik had nog een groepsles in de ochtend, maar na die les heb ik een donut gegeten!! Boh, lekker.. maar niet zo lekker als ik in mijn hoofd had en ik zat ook gelijk vol. Ik heb nog een hamburger gegeten die dag, nog een donut, een twix, friet speciaal, stukje chocolade, een biertje en twee cocktails.

Als ik dit zo terug lees word ik misselijk, maar de cocktailavond was weer heel gezellig 😀

Enfin, de schade van die dag was niet gering, 1,3 kilo zat er weer aan.

Dus ik begon de week weer met 67,9 kilo en ging vrolijk verder met het voedingsplan. Omdat het eigenlijk wat langzaam ging in die week (het duurde 7 dagen voordat ik weer op 66,6 kilo zat), hebben we in overleg voor een nieuwe aanpak gekozen. Nog lager in calorieën en minder koolhydraten. Ik ging van 1200 calorieën naar 800 calorieën en voor de goede orde: ik krijg zelden alles op wat ik mag eten op een dag dus ik zit waarschijnlijk nog later dan die 800 calorieën. 
Ik moest enorm veel groente eten (al 500 gram tijdens het ontbijt) en het ging eigenlijk wel heel erg goed.

Op 13 november zat ik op 65,9 kilo (eindelijk onder de 66!!) en ik had weer een cheat dag verdiend. Dit keer vond ik een cheat meal genoeg, gewoon één maaltijd wat ik wil en niet de hele dag vreten wat ik wil 😛 

Het werd een pizza taco en ook deze smaakte lekker maar wederom niet zo lekker als ik gedacht had.

IMG_20201115_164441 (Small)

Ziet er wel lekker uit hè

De weegschaal schudde mij de dag erna ook weer goed wakker want ik was van 65,9 naar 67,8 (+1,9 kg.) gevlogen! 
Ook dit was volgens E. normaal omdat ik ineens idioot veel koolhydraten had binnen gekregen. Geen paniek, die was ik zo weer kwijt. 
Inmiddels vertrouw ik die man blindelings want alles wat hij tot nu toe heeft gezegd is ook gewoon waarheid gebleken. 
Gistermorgen was ik 66 kilo.. dus binnen twee dagen weer 1,8 kilo kwijt. Dat zullen die koolhydraten wel zijn geweest hahahaha!
Ik blijf voorlopig naar die slimme man luisteren, want hij heeft mij al  vier kilo lichter gemaakt en mijn doel is eigenlijk om de 63 weer eens aan te tikken. Dat betekent dat ik aardig op weg ben (Yes!).

Ik moet mijn draai nog vinden met de cheat momenten, maar ik heb echt zelden een honger gevoel, ben nog altijd even fit en actief als voorheen en heb in mijn leven nog nooit zoveel verse groente gegeten als de afgelopen weken 😀 Alcohol is een cheat, dus dat drink ik alleen als het mag (in onderling overleg dus) en ook dat mis ik amper.
Zolang ik mij zo goed blijf voelen, is dit totaal geen moeilijke opgave. En inmiddels weet ik ook hoe belangrijk het is dat je weet wat je eet! Kijk naar de calorieën, zie wat je binnen krijgt en werk daar mee! 
Slimme vent die E. !! 

Mocht iemand zijn hulp nodig hebben, dan ben ik meer dan bereid om zijn gegevens door te geven, want deze investering is het meer dan waard! 

XmelX

 

15 thoughts on “Gewichtig onderwerp

 1. Wil je afvallen zijn calorieën tellen het belangrijkste. Maar ook beweging.
  Natuurlijk ook altijd kijken naar de persoon of deze bepaalde medicatie neemt waar men in gewicht kan toenemen. Want soms komt het ook door dat en zal het moeilijk zijn om gewicht te verliezen. Bij een vrouw spelen hormonen ook een belangrijke rol. Waar men toch ook rekening mee moet houden.
  Top dat je nu zo goed bezig bent volhouden nu.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Doel bereikt, op naar de volgende! | My journey..

 3. Pingback: Achievements | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s