Ochtendritueel

Ik neem jullie eens mee in mijn ochtendritueel. 
Als je geen behoefte hebt te weten hoe dat er uit ziet, kun je nu alvast wegklikken 😉

Een hele lange tijd werd ik uit mijzelf rond kwart voor zes, zes uur wakker. In het begin baalde ik daar enorm van, maar ik word steeds meer een ochtend mens dus heb ik op een gegeven moment de wekker gezet om zes uur. Just in case het eens voor zou komen dat ik wél langer zou slapen, dan word ik nu gewoon toch om zes uur gewekt 😀 
Tussen kwart over zes en half zeven ga ik eerst beneden 10 minuten mediteren. De dag in alle rust beginnen, heel bewust, is best prettig.

pexels-photo-3822621.jpeg

Foto door Elly Fairytale op Pexels.com

Daarna begin ik aan de lunch voor de kinderen. Mike voor school en Kyra voor haar stage. Als Semm er is, dan maak ik voor hem ook zijn lunchtrommel klaar. Ik hou er van om dit voor de kinderen te doen. Broodjes in de oven, eitje koken, heerlijk! Ik snijd dan ook alvast de groente voor mijn eigen ontbijt (bijna 500 gram aan groentes 😀 ) en als ik nog wat tijd over heb, weeg ik ook alvast de groente af die ik tijdens het avondeten moet nuttigen. Is dat ook al gedaan. 

Als ik om zeven uur weer een herinnering krijg op mijn telefoon, dan heb ik in de keuken meestal alles klaar en ga ik de katten verzorgen. Kattenbak scheppen, waterbakje vullen, bakje met eten vullen en dan is het tijd om even naar Mike’s slaapkamer te gaan. Bij hem gaat om zeven uur de wekker (radio) aan en hij is dus meestal wel al wakker, maar we hebben er gewoon een ritueel van gemaakt dat ik rond tien over zeven naar hem toe ga. Als ik zeker weet dat hij wakker is (en we even lekker geknuffeld hebben), ga ik weer naar beneden en begin ik met mijn eten te bakken, terwijl ik de koffiebonen ook aan het werk zet. Rond half acht heb ik een bord dampende groente en ei voor mij staan, met een heerlijke bak koffie. Ik roep nog eens naar boven om te checken of Mike al op is en dan ga ik lekker eten. Als Mike beneden komt, eet hij zijn ontbijtgranen en af en toe komt er een zinnetje uit (hij is niet heel spraakzaam in de ochtend hahahaha). Om acht uur vertrekt Mike naar school en ik loop dan altijd met hem mee de tuin in en zwaai hem uit. Daarna ga ik mij verzorgen (tanden poetsen en die zooi. Je kent het wel) en dan is het tijd voor de afwas. Ik kan er niet tegen als de keuken een zooi is als ik de deur uit ga, dat moet gewoon opgeruimd en afgewassen zijn. Heel gek is het vaak weer een bende als ik thuis kom van mijn werk.. echt heel apart! 😛
Om half negen is het voor mij tijd om te vertrekken naar mijn werk en om negen uur ben ik op kantoor. 

Zo gaat het vijf ochtenden in de week 🙂 
Een moeder is gelukkig als ze voor haar kinderen kan zorgen, dus ik vind het ook echt heerlijk om elke ochtend de lunch voor de kinderen klaar te maken. En de rest? Gaat gewoon vanzelf 😀

Heb jij ook een vaste routine in de ochtend?

XmelX 

6 thoughts on “Ochtendritueel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s