I’m Back!

Onvoorstelbaar hoeveel rustiger ik geworden ben de afgelopen maanden. Ik had het zelf niet zo snel voor mogelijk gehouden, maar een paar aanpassingen (tussen de oren vooral) en er gaat een wereld voor je open. 
Elke ochtend tien minuten mediteren is echt heerlijk en heeft hier ook flink aan bijgedragen! Nu verheug ik mij op een mooi meditatiekussen wat ik voor Kerstmis gevraagd heb 😀 Hopelijk krijg ik die ook, want anders sta ik zelf meteen in de winkel na de Kerst. 

Het niet druk maken over dingen waar je geen grip op hebt, dat is vooral een aanrader!
Ik ben wat dat betreft niet meer uit het veld te slaan, want die dingen pakken mij gewoon niet meer. 
In het begin van de hele pandemie en de lock-down bijvoorbeeld.. toen zat ik toch best in zak en as.
Ik voelde mij opgesloten. Het idee dat ik niet kon gaan waar en wanneer ik wilde, voelde enorm beklemmend. Die aanpassing leek voor mij echt niet te doen.
En nu? Als ik niet weg kan, dan ga ik toch niet!? Heel simpel. Ik ga wel een stukje wandelen als ik naar buiten wil. Of naar de bioscoop, want dat mag gelukkig wel weer (nu nog leuke films laten draaien, dat zou helemaal top zijn!!). Maar ik zie het probleem er niet meer zo van, want je kunt er toch niets aan veranderen. 
Is het niet, dan is het niet. Zo simpel kan het zijn!
Laat wel voorop staat dat ik het vreselijk vind dat de horeca dicht is! Niet zozeer voor mijzelf, maar voor de werknemers en eigenaren van al deze zaken. Die moeten toch op een houtje bijten in deze tijd en ze krijgen echt maar weinig hulp. 
Enfin, dit is weer een hele andere discussie en daar wil ik ook niet meer over discussiëren, want daar schiet je ook niks meer op. 

Het op een andere manier bezig zijn met eten, heeft mij ook heel goed gedaan. Ik voelde mij al een tijd opgeblazen en had toch wel een aantal kilo’s overgewicht (zeker vijf kilo!). Nadat ik hulp kreeg met mijn voeding en ook nog eens meer regelmaat in mijn sporten erbij had, vlogen de kilo’s er af! Nou ja, tijdens de cheat-dagen vlogen ze er weer aan maar die was ik ook weer snel kwijt 😛 (cheaten is een must en natuurlijk ook geen straf 😀 ). Inmiddels zit ik op mijn streefgewicht en ben ik dus al zeven kilo afgevallen 😀 Ik voel mij stukken beter, heb veel meer energie en ga dus ook gewoon door op deze manier. Eens kijken of we nog wat meer eraf kunnen knabbelen 🙂

Al met al mag ik wel zeggen dat ondanks dit bizarre jaar, dit jaar voor mij absoluut ook mooie kanten heeft. 
Ze zeggen wel eens dat je diep moet gaan, om ook weer boven te komen.
Nou, dat heb ik gedaan! Lichamelijk en psychisch. 
Maar als je dan weer boven bent, ziet de wereld er ook een stuk mooier uit kan ik je zeggen!

It’s all in the mind! 😀
Waar een wil is, is zeker weten een weg!

XmelX

4 thoughts on “I’m Back!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s