Doel bereikt, op naar de volgende!

Een tijdje geleden schreef ik al een stukje over mijn weg naar mijn “ideale” gewicht. Ik was het ongemakkelijke gevoel meer dan zat en er zaten gewoon wat “vetjes” in de weg die ik stront vervelend begon te vinden. En nee, ik was niet dik. Zeker niet. Maar ik had wel een aantal kilo’s aan overgewicht en die wilde ik echt heel graag kwijt. Uiteindelijk doe je dit voor niemand minder dan voor jezelf en er konden 100 mensen tegen mij zeggen dat ik er prima uitzag, ik voelde mij gewoon niet meer lekker in mijn vel daardoor. 

In het artikel Gewichtig onderwerp  kon je al lezen hoe ik hier aan begonnen ben en welke hulp ik daarbij gezocht heb. Mijn voedingscoach E. heeft mij nu al zoveel geleerd, maar we hebben nog altijd dagelijks contact en omdat het zo goed gaat en ik mij zo goed voel hierbij, hebben we ons “contract” nog even verlengd. 
Ik eindigde de vorige keer met 66 kilo (dat was 18 november), nu zijn we een maand verder en ik neem je even mee in die maand. 
Zoals ik al een tijdje deed, at ik ongeveer 800 calorieën per dag (eigenlijk minder, want ik krijg die hoeveelheid kwark vaak gewoon niet op) en daar is niks aan veranderd. 3 maaltijden per dag en alle drie zeer gebalanceerd. Aan het ontbijt hebben we wel wat variatie aan toe gevoegd, want ik was een beetje uitgegeten daarop. Nu kan ik variëren en dat is toch wel lekker. In de middag en avond hebben we nog altijd niets gewijzigd en dat vind ik ook nog altijd heerlijk om te eten. 

Elke dag ging ik wel een paar ons naar beneden, soms bleef ik een dag hetzelfde en af en toe kwam er een paar ons bij. Dat is allemaal heel normaal, je lichaam heeft gewoon af en toe even een kleine boost nodig en daar zijn die cheats voor. Ik heb steeds minder behoefte om flink te eten tijdens zo’n cheatdag en ik maak er dan ook maar gewoon een cheatMEAL van in plaats van een dag. Ik wilde gewoon mijn doel bereiken. 
Met die vastberadenheid heb ik op de juiste manier gegeten, zes dagen in de week gesport (je krijgt energie hiervan, dat is niet normaal!) en de kilo’s begonnen langzaam maar zeker te smelten. 
25 november 64,8 kilo
2 december 64,3 kilo
9 december 63,3 kilo 
En op 11 december was het dan zover! Ik had mijn doel bereikt.. 62,8 kilo! Onder de 63 😀 

Juist omdat het zo lekker gaat en omdat ik mijn beter voel dan ik mij in jaren gevoeld heb, heb ik besloten ook nog even door te gaan hiermee. Na overleg met E. heb ik hem aangegeven dat 60 kilo mijn nieuwe doel wordt. We gaan zien of het haalbaar is, want ik wil mij wel zo goed als nu blijven voelen. Als ik mij slap, vermoeid of leeg ga voelen dan weet ik dat ik te ver ga en dat is niet de bedoeling. Er zijn wel al een aantal mensen die gezegd hebben dat ik moet ophouden, omdat ik te smal in mijn gezicht aan het worden ben en zij dat niet mooi vinden… Als je mij een beetje kent, dan weet je dat het mij totaal niet boeit of een ander mij mooi vindt of niet en dus kan ik alleen maar glimlachen naar mensen die dit tegen mij zeggen. Noted, thank you 😀

Zaterdag 19 december was ik 61,4 kilo. E. en ik hebben die ochtend even een geluksmomentje gedeeld en hij drong aan dat ik die dag ook echt even ging genieten! Eet waar je zin in hebt en ga maar los. 
Dat heb ik gedaan.. en hoe! Toen ik ’s avonds naar bed ging, voelde ik mij niet lekker, vol, ongemakkelijk en mijn lichaam was niet blij met mij. Al die suikers en vetten die ik genuttigd heb, vallen echt niet meer zo fijn en dit wil ik dus ook niet meer op deze manier doen.

Het was heerlijk allemaal hoor, maar too much! 
Het brood in de ochtend smaakte eigenlijk het beste.. scones na het rennen, donuts als lunch en een burger met chilli cheese fries als avondeten met een red velvet cheesecake als toetje. Klinkt goed he? 🙂 
Dat was het ook maar echt veel te veel van het goede. 
De dag erna had ik er gelijk 1,9 kilo aan hangen (63,3 kilo dus) maar daar maak ik mij niet zo druk om. Een paar dagen clean eten en ik ben er weer.  

Het resultaat na 2 maanden clean eten … ik kan het iedereen aanraden! 😀

XmelX

 

2 thoughts on “Doel bereikt, op naar de volgende!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s