Bye Bye 2020 !!

2020

Dat was toch wel het jaar van uitersten! 
Lieve hemel wat een jaar! 
Die kan wel heel goed bij het rijtje ongeluksgetallen hahahaha. 

Maar het is niet alleen kommer en kwel geweest, want je moet vooral zoeken naar de positieve momenten en dingen die je dit jaar hebt meegemaakt. Ondanks de moeilijke en zware momenten, heb ik zeker ook hele mooie dingen meegekregen dit jaar. 

Het begon in Maart.. toen we in een lock-down kwamen vanwege het Corona virus. Vakanties stonden wankel op de benen, grote evenementen werden langzaam maar zeker afgelast en het werd steeds duidelijker dat dit niet zomaar even weg zou gaan. 
Voor mij persoonlijk ging de vakantie in april/mei niet door. Die hadden mijn ouders geregeld voor hun 50-jarige bruiloft (vooral ook zuur voor hun). En dat was wel echt een bittere pil hoor, want onze jaarlijkse vakantie is een bron van energie die ons voedt voor weer een nieuw jaar. 
Maar helaas.. 
Daarna werden steeds meer festivals geannuleerd. Pop on Top, ParkCity Live, PinkPop.. ik had nog een concert van Melissa Etheridge die niet door ging. Theatervoorstellingen die werden afgelast en zo bleef er eigenlijk niks meer over.. Met ruim € 500,00 aan festival- en concerttickets in huis, werd het een muziek-loos jaar, waarin we alle hoop  maar op 2021 hadden gegooid. 

De pech volgde dat ook de horeca dicht ging dus geen etentjes of drankje doen buiten huis. Maar dat zorgde tegelijk ook weer voor gezellige avonden in huis met cocktails, die dan gewoon besteld werden bij onze lokale kroegen. 
Scholen die sloten, waardoor groep 8 leerlingen niet het afscheid konden krijgen die ze graag zouden willen. Eindexamenkandidaten die ook op een aparte manier afscheid moesten nemen van hun middelbare schooltijd. Het nieuwe schooljaar dat voor de studenten ook echt ruk begon, alles online en geen festiviteiten.. 
Allemaal heel bitter.
Wij in Nederland zijn er nog redelijk mild vanaf gekomen vind ik. Als je om je heen kijkt, hoe andere landen er mee om zijn gegaan, dan hebben wij toch echt nog vrij lang belachelijk veel vrijheid gehad. En daar hebben we voor de Kerst voor moeten boeten. Dan toch een strenge lock-down, waarvan geschreeuwd werd dat die er niet zou komen. 

Iedereen gaat hier natuurlijk anders mee om, maar ik begrijp mensen niet die hierover blijven klagen.. Waarom?? Waarom maak je het jezelf zo moeilijk door erover te blijven zeuren en zagen, terwijl je er helemaal NIKS tegen kunt doen? Doe toch gewoon wat er van je gevraagd wordt en zorg er daardoor voor dat we heel snel weer allemaal ons ding kunnen doen..
Maar neeee, laten we de kont in de krib gooien en lekker dwars doen. Je hebt er helaas niet alleen jezelf mee en dat is zo jammer. We zitten hier allemaal in en willen hier ook allemaal uit. Een tijd om egoïstisch te zijn is het nu toch echt niet.. 

Persoonlijk heb ik een dieptepunt bereikt dit jaar. Mentaal. Maar ik heb op dat moment de beste keuze gemaakt die ik kon maken en dat is hulp gezocht. Die hulp heeft mij enorm geholpen en ik ben uit de diepste krochten gekropen en zit nu boven op een berg. Onaantastbaar! (dat is meestal niet blijvend, dus ik zal best nog een stapje naar beneden doen 😀 Maar veel verder naar beneden ga ik niet!!) Ik voel mij beter en sterker dan ik mij ooit gevoeld heb. Een heel fijn en rustgevend gevoel kan ik je zeggen 😀 Ik kan er weer zijn voor mijn kinderen, heb weer energie voor 10 en geniet intens van elke dag. Zeker heb ik nog zo mijn momenten, maar heej: ik ben ook maar een mens en weet er toch altijd voor te zorgen dat die momenten maar heel kort duren.

Ik heb geleerd dit jaar. Gelukkig maar, want anders zou ik stil staan. 
Ik heb ook echt de kleine dingen veel meer leren waarderen en dat zou iedereen moeten doen in tijden als deze. De wereld is veranderd, “normaal” wordt heel anders en je zult je er toch in moeten gaan vinden, want anders krijg je nog een heel zwaar leven. 
Laat 2021 maar komen. 
Ik ga hem glimlachend tegemoet! 😀 

XmelX

8 thoughts on “Bye Bye 2020 !!

  1. Inderdaad, wat een jaar was het! Jammer genoeg is het nog niet voorbij in 2021, maar laten we hopen op een beter en gelukkiger jaar. Wat dapper dat je hulp hebt gezocht, dat is helemaal niet raar, maar juist hartstikke goed. soms kunnen we het niet alleen. De beste wensen voor het nieuwe jaar.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s