Changes…

12 januari 1998 ben ik begonnen bij het bedrijf waar ik tot op heden nog altijd werk. Dus met trots mag ik zeggen dat ik al 23 jaar bij dezelfde werknemer in dienst ben 😀
Nou ja, dat klopt eigenlijk niet helemaal. Het bedrijf waar ik op 12 januari 1998 ben aangenomen is tien jaar later ongeveer overgenomen door een transportbedrijf waar wij heel veel zaken mee deden. Ik ben toen dus ook overgenomen, want ik was de enige werknemer van dat bedrijf en deed dus alles. De naam van het bedrijf bleef gewoon hetzelfde, maar ik kwam in dienst van het transportbedrijf (had allemaal te maken met minder kosten 🙂 ). Ik bleef wel gewoon hetzelfde werk doen dus voor mij veranderde helemaal niets… en tegelijk heel veel! 
Ik kreeg veel beter betaald, bouwde eindelijk pensioen op (ja, je hebt nog altijd werkgevers die weigeren pensioen af te dragen voor hun werknemers) en stond weer voor nieuwe uitdagingen want ik kreeg meer en ander werk erbij. Met beide handen greep ik die mogelijk natuurlijk aan en we verhuisden van Valkenburg a/d Geul eerst tijdelijk naar locatie in Maastricht. In de tijd dat ik daar zat, waren ze elders in Maastricht het kantoor in orde aan het maken waar we uiteindelijk zouden komen te zitten en een tijdje later verkasten we dus naar die nieuwe locatie. 

Daar groeide het bedrijf enorm! Ik kreeg dan ook veel meer werk, wat ik echt ontzettend leuk vond (en nu nog) en ben nu echt een manusje van alles. Loonadministratie, debiteuren- crediteurenadministratie, groot deel van de boekhouding, belastingen, intra communautaire belastingen, buitenlandse accijnzen en BTW terug vragen en ik haal zelfs koffie voor klanten en collega’s 😛  
Even voorop gesteld dat ik nergens, van bovenstaand genoemde voor geleerd heb en dit dus allemaal met een beetje hulp van anderen aangeleerd is. Niet slecht hè, voor iemand die alleen HAVO en een secretaresse opleiding heeft gedaan 😛 
Ik wist altijd wel dat ik goed was met papieren en cijfertjes dus ik zit echt wel op mijn plek. 

In de jaren dat ik voor mijn nieuwe werkgever werk, hebben we ook een hele goede band opgebouwd. Ik ben heel lang zijn enige dame op kantoor geweest dus we zaten ook bijna altijd alleen. We hebben ook heel veel gepraat en hij weet bijna alles van mijn leven! Ik kan ook over alles met hem praten en hij merkt inmiddels ook wel aan mij hoe ik precies in mijn vel zit (en andersom is dat net zo). Best mooi als je zo’n band kan hebben met je werkgever. Neemt niet weg dat ik nog altijd mijn plek weet en ik hem boven alles als mijn werkgever zie. Dat respect heeft hij natuurlijk. 
Zoals ik al zei zijn we heel erg gegroeid en werd de locatie een beetje te klein. Niet voor de administratie, maar wel voor de vrachtwagens en de materialen buiten op het terrein. Ik zit ook al een tijdje niet meer alleen op kantoor en daar heb ik in het begin ook wel aan moeten wennen. Gelukkig waren dat hele gezellige mensen en dat maakte het wel een stuk makkelijker. Nu heb ik een collega die ik niet meer kwijt wil en waar ik het echt heel goed mee kan vinden. Ook met hem praat ik vrij veel (als we de kans hebben) en het is echt een schat van een kerel! 
Een aantal jaar geleden was al een stuk grond aangeschaft met de bedoeling daar een nieuwe locatie van te maken. Met medewerking van de geweldige Gemeente heeft het maar drie jaar (!!) geduurd voordat we eindelijk konden gaan bouwen (wie houdt er nu niet van bureaucratisch gezeik!!)
Toen de eerste schop de grond in ging, ging het ineens snel.. in mei vorig jaar was het zover en deze week konden we voor het eerst de computer aanzetten op onze nieuwe locatie! 

Ik heb er echt wel een beetje moeite mee gehad, want ik heb toch 13 jaar in mijn donkere hok gezeten. Voor een ander stelt het misschien niks voor, maar voor mij was dit gewoon mijn plekje. Waar ik mooie en pijnlijke herinneringen heb gemaakt, heb gelachen en gehuild, heel veel heb geleerd en waar ik elke dag met plezier naar toe ging.

Mijn bureau uitruimen..

Die plek heb ik nu achter mij moeten laten en dat ging mij echt wel aan het hart. 
We gaan naar een prachtige nieuwe locatie, onwijs groot, duurzaam, modern en klaar voor de toekomst! Dus het is niet dat ik tegen mijn nieuwe kantoor op zie.. Ik moet gewoon wennen aan die verandering en daar ben ik duidelijk niet zo goed in 😛

mijn nieuwe bureau..

Waarschijnlijk ben ik deze week voor de laatste keer op de oude locatie, om nog wat spullen op te halen en dan begint weer een nieuwe fase op een nieuwe locatie. We maken er het beste van! 😀

ons nieuwe ruime kantoor!

Dus ik neem een diepe inademing, hou hem even vast… en blaas uit met een traan in mijn oog en een glimlach op mijn gezicht.

XmelX 

4 thoughts on “Changes…

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s