Achievements

Over “achievements” gesproken! 😀

Ik ben toch een potje trots op mijzelf, niet te doen! Over het algemeen ben ik vrij tevreden over mijzelf, ik heb de boel aardig in de hand de laatste tijd. Maar blijkbaar kan ik mijzelf nog overstijgen.. heel soms! 😀
Drie maanden geleden begon mijn reis, op 21 oktober wel te verstaan en daar schreef ik al over in een Gewichtig onderwerp.
Ik startte met mijn afvaltraject en had een voedingscoach bij de haren getrokken (eigenlijk gewoon van Instagram afgeplukt omdat hij zo’n mooi lijf had 😛 ) en met hem ben ik begonnen met een voedingsplan.
Het doel was op z’n minst 63 kilo te halen (ik kwam van 70,3 kg). Maar toen ik eenmaal op de 63 kilo zat, wilde ik meer!
Waarom? Omdat het goed voelde en het eigenlijk wel lekker ging.
Het enige nadeel in dit traject was dat de sportscholen op een gegeven moment dicht gingen en dat terwijl ik net lekker bezig was met wat vormen in mijn lijf te krijgen. Heel jammer!

Na wat strubbelingen met die laatste kilo (die wilde er namelijk écht niet af!) en ik dus even wat meer heb moeten eten om mijn lijf wat rust te gunnen, was het vorige week dan toch zover!
Vrijdag 22 januari, 3 maanden en één dag na de start van deze reis, zat ik onder de magische 60 kilo!!
59,9!!

mde

Ik heb in mijn ogen gewreven om te kijken of ik het wel goed zag (het was pas 06:20 uur dus was ook net pas wakker 😛 ), maar het klopte echt. Na de vierde keer hetzelfde getal te hebben gezien, huppelde ik naar beneden met een hele brede grijns op mijn gezicht!
“Wauw Mel.. je hebt het gewoon geflikt!”,  zei ik hardop tegen mijzelf.
Met een brede glimlach heb ik gemediteerd en ik voelde mij echt zo licht als een veertje.
60 kilo woog ik toen ik zwanger werd van Mike.. en dat is bijna 13 jaar geleden!

Ik zou liegen als ik zei dat ik heb moeten afzien, dat ik enorme honger heb moeten lijden, want dat is gewoon echt niet zo. Ik ben van 1200 calorieën naar 800 calorieën gegaan en dat heb ik zeker twee maanden vol gehouden. Eieren, kwark, fruit, heel veel groenten en voornamelijk kip. Dat was mijn voeding, niks mis mee als je het mij vraagt. De dagen dat ik mocht eten wat ik wilde, heb ik mij altijd vies vol gevoeld en dat heb ik met een fatsoenlijk “dieet” niet. Ik wil het eigenlijk geen dieet noemen, want zo voelt het niet. Ik geniet van mijn groente elke avond, ik verheug mij op een appel in de avond en de kwark in de middag lijkt steeds beter te gaan smaken. Daar laat ik de chips en de koekjes heel makkelijk voor staan.

Nu gaan we de nazorg doen. Mijn voedingscoach en ik gaan nu de calorieën verhogen om te kijken wat ik kan eten zonder dat ik aan gewicht bijkom. Want om nu nog meer af te vallen, lijkt mij wat overdreven (of misschien toch niet.. 😛 ).
Ik heb nog op zo’n fancy weegschaal gestaan en daar werd al snel duidelijk wat dit allemaal voor mijn lijf had betekend.
Mijn vet percentage is van 35% gedaald naar 23,3%.  De viscerale vetten (om de organen) zijn, 3,5% en mijn stofwisselingsleeftijd is 28 jaar 😀
Dat zijn mooie cijfers en toen ik die zag, had ik pas echt door wat ik gedaan had voor mijn lichaam (graag gedaan 😀 ).

Dus… ik ben trots op mij!

XmelX

5 thoughts on “Achievements

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s