Week 03 – 2021

Maandag 18 januari
Vandaag was zo’n dag die je niet wilt aan het begin van de week. Ik heb het wel druk qua werk, maar dat is altijd wel goed te regelen. Als er echter de hele dag werklui rondlopen, die ook nog eens enorm veel kabaal en gekletst met zich meebrengen, dan kun je mij na een halve dag dus weg dragen. Zoveel prikkels! Ik kon er niet goed omgaan, dus ik was blij toen ik in de auto naar huis zat. Thuis heb ik gekookt, afgewassen, klusjes gedaan, half uurtje gesport en daarna lekker lang gedoucht. Ik ben op de bank gaan zitten en heb een american football wedstrijd gekeken die ik had opgenomen. Ook ben ik vroeg in bed gaan liggen, want ik was echt done! Nee, zo wil je de week niet beginnen!

Dinsdag 19 januari
Vandaag was eenzelfde dag als gisteren. Het is lastig als je dubbel moet focussen op je werk. Dus ik was dan ook heel blij toen ik thuis kwam en ik lekker naar buiten kon voor een rondje hardlopen. Dat kan op zo’n momenten zo ontzettend helend werken! 19.01.2021 run (Small)Daarna voelde ik mij ook echt een stuk beter. Ik heb gekookt voor Mike en mij en ben daarna gaan douchen. Uiteraard kwam Gertie later nog langs, maar ik heb het niet laat gemaakt.

Woensdag 20 januari
De woensdag vliegt meestal voorbij, omdat ik om 13:00 uur al klaar ben. Thuis heb ik eerst wat gegeten en daarna ben ik de woonkamer gaan poetsen. Tijdens het poetsen heb ik de persconferentie gekeken en helaas gaan we zeer waarschijnlijk een avondklok krijgen. Wat een scheisse! Als ik alles heel reëel op een rijtje zet dan kan ik nu al de conclusie trekken dat een vakantie in het voorjaar wéér niet doorgaat! Dat vind ik nog het ergste van alles 😦 Ik ben rond drie uur even langs een vriendin gegaan, want die had ik al veel te lang niet gezien en we hadden dus wel even wat om over te praten. Lekker een kopje thee gedronken en gezellig bij gekletst. Daarna ben ik thuis aan het eten begonnen en kwam mijn moeder nog even langs. Bij haar komen de muren soms ook op  haar af en dan wil ze gewoon even de deur uit. Altijd gezellig als ze even langskomt. Ze heeft een kopje koffie gedronken en na een kort bezoekje is ze weer naar huis gegaan. Samen met de kinderen gegeten en nadat alles opgeruimd, afgewassen en gedoucht was, hebben we nog een spelletje Kolonisten van Catan gedaan. We hebben echt enorm gelachen tijdens het spel en Kyra gooide het bord bijna over de tafel heen, toen ik ineens bleek gewonnen te hebben 😛 Heerlijke avond gehad, maar wel samen met Mike om half tien naar bed gegaan.

Donderdag 21 januari
Veel werk gedaan op kantoor, waar je weinig van “ziet”. Dan denk je aan het einde van de dag ook echt dat je niks gedaan hebt, terwijl in feite die werkjes net heel nuttig zijn. Nou ja, het moet gebeuren. Ik irriteerde mij vandaag aan de werklui op kantoor. Er lopen een aantal rond met een tempo van een manke luiaard en moeten daarbij ook nog enorm veel zuchten. Ik ben soms echt even weg moeten lopen, dan maar wat vaker naar het toilet 😛 Toen ik thuis kwam stonden Kyra en Semm al te koken en hebben we lekker samen gegeten. Na de afwas ben ik naar mam gegaan en dit zal voorlopig de laatste keer zijn dat we samen yoga gaan doen. De avondklok gaat vanaf zaterdag in en na 21:00 uur mag je niet meer de deur uit. Onze les duurt tot 21:15 uur dus dan moeten we beiden de les thuis volgen. Het was een fijne les en ik ben erna direct naar huis gegaan. Veel te moe om nog langer te blijven hangen.

Vrijdag 22 januari
Ik werd pas om kwart vóór zeven wakker! Wat een heerlijkheid! Tot mijn stomme verbazing zag ik op de weegschaal dat ik nog maar 59,9 kg woog.. terwijl ik gisteren nog 60,6 kg. woog. Zeven ons afvallen in één dag is op zich best veel, dus ik was heel blij verrast! Gelijk mijn voedingscoach een bericht gestuurd want ons doel is behaald! Toen Mike aan zijn laptop zat, ben ik naar de winkel gegaan en weer langs mijn ouders met verse broodjes. Vervolgens alles gehaald bij de groenteboer, nog langs de Jumbo en toen naar huis. Ik heb voor de kids wat eten klaar gemaakt en om één uur moest ik met Mike naar therapie. Terwijl hij in therapie zat, ben ik een stukje gaan wandelen. Luisterboek aan en lopen.. love it! Nadat we thuis waren, heb ik met Mike samen voor school gewerkt. Huiswerk wiskunde, alvast leren voor geschiedenis en anderhalf uur later was ik dik tevreden. Online les thuis is echt verschrikkelijk! Omdat ik zelf werk, heb ik overdag niets in de gaten van wat er gebeurd en ik merk dat belangrijke proefwerken niet goed genoeg geleerd worden. Dus moeten we het maar samen doen. Hij merkt zelf ook dat dit veel beter werkt en hij dingen sneller op slaat. Tegen half zes zijn de kinderen naar hun vader gegaan en toen ik net klaar was met eten, kwam Alique al.
We hadden elkaar al een tijdje niet meer gesproken, dus hadden wel genoeg spraakwater allebei. Met lekkere en gezonde snacks op tafel, een gin-tonic erbij, werd het echt een hele chille avond.IMG_20210122_195913 (Small) Nog een horrorfilm gekeken en toen de film afgelopen was, is Alique naar huis gegaan en ben ik naar boven gewankeld. Ik had die drie glazen iets te snel gedronken volgens mij 😛

Zaterdag 23 januari
Ja, die gin-tonic had ik echt te snel gedronken .. ik werd met wakker met een roesje in mijn hoofd en besloot ook direct in de ochtend maar niet te gaan hardlopen. Met hoofdpijn rennen is niet prettig. Ik heb rustig aan gedaan en om half elf met mijn moeder nog even de stad in gegaan. Kyra moest werken, dus ik heb haar een lunch gebracht en we hebben veel te lang in de Etos rond gelopen, want ik moest een behoorlijk bedrag betalen aan de kassa. Hahahahaha, je kunt wel stellen dat Kyra een goede verkoopster is, dat dan weer wel 😛 Nadat we nog wat fruit en groente op de markt hadden gehaald, zijn we weer richting huis gegaan. Er is verder niets open in de stad, dus winkelen zit er nog altijd niet in. Ik kan echt wel janken als ik door de stad loop en alle winkels gesloten zie.. 😦 Thuis hebben we nog lekker een kopje koffie gedronken en na een uurtje is mam weer naar huis gegaan. Ik heb mij toen even op de bank genesteld, beetje gehangen, beetje geschreven en nog een aflevering van een serie gekeken. Rond half vier vond ik het wel mooi en heb ik mijzelf van de bank gesleept omdat ik nog een stuk wilde gaan wandelen. sporthealth-0-20210123-170808 (Small)Luisterboek weer aan en na 5,5 km vond ik het goed geweest en ik kwam moe maar voldaan thuis. Omgekleed, met de deken op de bank gekropen en voetbal gekeken.

Zondag 24 januari
Geen gin-tonic gehad dus toen ik om zeven uur de ogen opende, sprong ik bijna het bed uit, schoot ik in mijn hardloopkleren en om half acht liep ik buiten. Ik had geen nieuws gezien of gehoord gisteren, dus toen ik de witte laag sneeuw buiten zag, schrok ik wel even.. dat had ik even gemist.IMG_20210124_074655 (Small) Rennen in de sneeuw is niet echt prettig, maar dat is geen reden om niet te gaan. Met zeiknatte schoenen en sokken, kwam ik thuis en kon ik niet wachten om lekker in de douche te springen. Na een ontbijtje en wat huishouden, ben ik rond de middag langs mijn oom gegaan en om twee uur was ik op de verjaardag van mijn petekindje uitgenodigd. Volledig corona-proof, want ik was alleen 🙂 Tijdblokken zijn soms de beste oplossing. Omdat ik van mijn voedingscoach echt moest vieren dat ik dit bereikt had, heb ik een stukje citroenkwarktaart gegeten die mijn petekind zelf gemaakt had. En lekker dat die was! Boh! We hebben nog een paar potjes rummikub gedaan en voor vier uur was ik bij mijn moeder. Ze had mij gebeld omdat ik haar met iets moest helpen, dus dat heb ik maar gelijk na de verjaardag gedaan. Ik besloot om op de terugweg naar huis mijn avondeten te halen en toen ik eindelijk thuis was met mijn eten, ben ik schuimbekkend begonnen aan de friet speciaal en hamburger.

Zo focking lekker gek! hahahahahahaha De rest van de avond voetbal en american football gekeken. Het waren de halve finales van het american football en dit betekent dat de Superbowl nog maar twee weken duurt 😀

Ik heb de drukke werkweek in mijn weekend volledig van mij af kunnen wandelen, hardlopen en uitrusten. Balans.. draait allemaal om balans 🙂

XmelX

3 thoughts on “Week 03 – 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s