Bijwerken

Jullie hadden het al door, ik ben de weken aan het bijwerken.
Ik lag nogal achter en het werd hoog tijd dat ik wat in ging halen.
Niet dat er nou bijzonder veel aan de hand is geweest, maar in die tijd is het leven wel weer een stuk meer open gegaan en dat gaf ergens ook weer kortsluiting bij mij.
Soms vind ik het lastig mijzelf te begrijpen, heel irritant is dat. Herkenbaar?

Toen het nieuws kwam dat de bioscopen open gingen, musea, theaters, sportscholen, terrassen langer open mochten en restaurants ook weer mensen mochten ontvangen, wist ik even niet wat ik nu wilde.
Ik zat duidelijk in een corona depressie. Deed niks meer, behalve hardlopen en wandelen en lag echt vaak heel vroeg in bed. Verslond het ene boek na het andere om maar de realiteit te kunnen verdoezelen en ineens mag het weer.
Ineens mogen we weer leven.
Ja.. het leven ging weer open.
Dus moest ik uit die kuil stappen, waar ik het mij nogal comfortabel had gemaakt. Want dit is wel wat ik wilde, naar de bioscoop gaan wanneer ik wil. Terrasje doen als ik er zin in heb en gaan uit eten als ik eens geen zin heb om te koken. Nadat ik een aantal dagen verward rond had gelopen, ben ik een andere instelling gaan aannemen. Na het werk en het avondeten, houdt de avond niet op! Je moet dingen doen, langer opblijven en al gaan voelen dat het weer kan.
Er was nogal een tegenwerking van mijn eigen kant. De stemmen in mijn hoofd hadden nogal wat discussies en conflicten, maar ik wil leven dus ik heb geen excuus om zo te blijven hangen.

Gek hoe je zo gewend kan raken aan een “triest” leven waarin amper iets mag en je bijna bang wordt als je ineens wel weer alles mag.
Daardoor liet ik mijn laptop ook wat vaker liggen. Wat maakt het ook uit, dacht ik vaak. Het heeft toch weinig nut, er gebeurt niets in mijn leven en alle dagen zijn hetzelfde. Waarom zou ik dit aan anderen willen laten lezen!?
Maar daar doe ik het niet voor.. ook dat moest ik weer even ervaren. Ik doe dit omdat IK dit leuk vind. Als een ander met mij mee leest, gezellig! Zo niet? Dan niet.

Ik ga het leven weer omarmen en genieten van alle dingen die we lang niet meer konden.
HUP HUP!

XmelX

5 thoughts on “Bijwerken

 1. Doe het wel met een gezond verstand het omarmen. Het leven heeft voor velen stil gestaan en nu zo mogen blijven ze ook in die stilte leven.
  Het waren voor velen zware tijden en lessen en ik hoop dat ze eruit geleerd mogen hebben.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik snap je wel. We hebben er lang op gewacht eer we weer iets mochten maar eigenlijk was die rust wel gemakkelijk en comfortabel. Terrasje, uit eten, allemaal fijn maar ik zit niet te wachten op volgeboekte weekenden met steeds maar volk over de vloer. Mijn Belgische vechtgenoot moet ik echt intomen; die is vrolijk iedereen aan het uitnodigen voor bbq’s, voetlabavondjes etc. Ik heb daar niet zo’n zin meer in……

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ga graag naar het terras maar meestal ben ik dan maar met 1 iemand of alleen. Dat het er helemaal vol zit verder vind ik persoonlijk fijn om te zien! Mensen willen de deur uit en genieten er nu nog meer van, dat zie je gewoon. Hier thuis is het nog altijd rustig. Er moet al iets speciaal zijn wil ik mijn hut vol hebben en dat vind ik ook wel prima zo 😁

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s