Week 28 – 2021

Maandag 12 juli
De lading paracetamols hebben redelijk hun best gedaan. Ik voel mij lang niet meer zo slecht, maar ik heb wel nog een vieze hoest. Mijn collega heeft vanaf nu twee weken vakantie dus het wordt nog een tandje bijzetten (betwijfel of dat überhaupt nog kan maar goed). Ik miste wel een lading energie vandaag en dat kon ik na de middag wel merken. Maar ik heb het gered. Thuis heb ik gekookt, afgewassen en daarna was ik blij dat ik kon zitten en mij niet meer hoefde te bewegen. Misschien toch nog maar even doorgaan met de paracetamols.

Dinsdag 13 juli
Wat een dag !!! Niet met betrekking tot de drukte op het werk, maar het weer!! Alleen maar regen! En hoe! Niet normaal.. het komt werkelijk met liters naar beneden. Op de weg van mijn werk naar huis, was het soms akelig om te rijden, zoveel water kwam er naar beneden en bij de afslag die ik moest hebben (A79), reed er een auto voor mij die ik ineens niet meer zag omdat er alleen maar water omhoog kwam. Ik wist niet goed of ik moest remmen of van het gas af moest, dus nadat ik mijn voet van het gas af had gehaald begon ik weer wat te zien en kon ik nog net de afslag nemen. Daar liep de snelweg al aardig vol, want er lag echt al heel veel water op de weg. Ik kwam er nog maar net door en ik hoorde dat een half uur later de snelweg afgesloten werd. Waanzin wat er hier gebeurde, nog nooit gezien. En de voorspellingen zijn niet goed, want het zou woensdag en donderdag ook nog de hele dag regenen.  Ik hou mijn hart vast!

Woensdag 14 juli
Mijn menneke is jarig!! Hij wordt vandaag 13 jaar en ik heb hem ’s morgens zingend wakker gemaakt 🙂 Was hij heel blij mee hoor hahahahaha. Ik moest tot één uur werken en daarna moest ik via een omweg naar huis rijden. Een deel van de autoweg was nog altijd afgesloten in verband met overstromingen en ik ben bang dat het morgen niet veel beter zal worden. Mijn ouders zijn nog langs gekomen om vandaag ook al een beetje Mike’s verjaardag te vieren. Zaterdag is zijn feestje en het is maar goed dat we dat vandaag niet gedaan hebben, want ik dit weer kun je werkelijk NIKS! De overstromingen hier zijn verschrikkelijk.. zelf wonen we op een berg dus zullen we daar geen last van hebben maar ik heb echt te doen met iedereen die hier midden in zit 😦

Donderdag 15 juli
De ellende is echt dramatisch. Dijken en waterbuffers dreigen te breken, dorpen lopen onder water.. niets houdt deze regen tegen. Verschrikkelijk! Dit is een watersnoodramp, maar echt! Ik kwam redelijk goed op mijn werk, maar de terugweg was een ander verhaal. De snelweg was al direct afgesloten dus ik moest binnendoor rijden. Ik heb een uur een kwartier gereden, want iedereen moest natuurlijk op die manier rijden. Een troost is dat de regen langzaam minder wordt en morgen zou het droog zijn. Ik hoop het echt want de schade is nu al enorm! Eenmaal thuis ben ik direct gaan koken en heb ik met Mike gegeten en daarna yoga gehad. Semm was eerder thuis gekomen van zijn vistripje (uiteraard ook weg gespoeld) en heeft Kyra verrast door haar op het werk op te halen. Die kwam natuurlijk als een blij ei thuis 😛

Vrijdag 16 juli
Ik moest in de ochtend met Mike naar de huisarts voor zijn teen. Hij is al twee keer geholpen aan een ingegroeide nagel en de teen waar hij de eerste keer aan geholpen is, is alweer ontstoken en zeer waarschijnlijk moet hij dus nog een keer onder het mes. We hebben een verwijskaart ontvangen en kunnen dus snel een afspraak maken. Mike zit er niet op te wachten, maar hij heeft ook geen zin om elke keer met zoveel pijn te lopen 😦 Na die afspraak heb ik hem naar school gebracht en ben ik boodschappen gaan doen. Na een paar uur heb ik hem weer van school gehaald. Tussendoor nog snel naar de winkel gegaan want ik moest hem na een uurtje weer even naar school brengen omdat hij een gesprek had met zijn mentor. Beetje jammer dat het niet direct na zijn schooltijd kon, maar het was niet anders. Het liep ook nog vreselijk uit dus ik heb bijna een uur op hem gewacht. Toen ik weer thuis kwam, waren mijn ouders er al en ze hadden de tuin al helemaal in orde gemaakt. Ze wilde mij graag helpen om alles klaar te krijgen voor het feestje, omdat ik het anders alleen moest doen (hoe lief!) Ik heb met mijn pa de voortuin nog gedaan en daarna heb ik ze naar huis gestuurd 🙂 Zelf ben ik nog boven gaan poetsen en ’s avonds nog een uurtje gaan sporten met Kyra. Zeer productieve dag gehad dus 🙂

Zaterdag 17 juli
Ik was al vroeg op en heb de woonkamer en wc gepoetst, dat had ik al ruim op tijd af voordat ik mijn tweede vaccinatie ben gaan halen. Toen ik thuis kwam, ben ik met Mike een tweede tafel gaan halen bij de buurvrouw en heb ik buiten ook nog wat versierd voor zijn feestje. Ook heb ik boven alle matrassen klaar gelegd, want er bleven een aantal klasgenoten van Mike logeren. Ik heb nog even de tijd gehad om rustig in de tuin te zitten voordat het bezoek kwam. Het was niet alleen droog vandaag, maar de zon scheen ook nog eens heerlijk! En dat na zo’n intens natte week, bizar eigenlijk. Rond half drie hebben we de taart naar buiten gehaald en genoten van al het lekkers.

Het was heel gezellig en Mike amuseerde zich ook heel goed.

Later hebben we de barbecue aan gegooid en voor de jongens heb ik twee buckets KFC laten bezorgen.

De meeste gingen niet heel laat naar huis, dus ik kon ’s avonds nog alles opruimen. Mike en de jongens zijn rond half twaalf op bed gaan liggen en toen ik naar bed ben gegaan en mijn oordoppen in deed, heb ik niks meer gehoord 🙂

Zondag 18 juli
Ik was uiteraard vroeg wakker en ben beneden meteen de restjes gaan opruimen. Ik moest de barbecue nog poetsen en heb buiten alles schoongemaakt. Om negen uur ben ik naar de bakker gegaan voor verse broodjes en toen ik thuis kwam, hoorde ik dat de jongens ook al wakker waren. Niet veel later zijn ze opgestaan en heb ik ze getrakteerd op een ontbijt met verse broodjes, ei en spek (en donuts 😀 ). Nadat de jongens weer naar boven zijn gegaan heb ik weer alles opgeruimd en kon ik nog chillen in de tuin. Een vriendin van Kyra kwam langs en Semm had de tv al buiten gezet zodat we Formule 1 konden kijken. Mijn ouders kwamen ook nog langs en toen Kyra thuis was van het werk, hebben we de barbecue aan gegooid. Ik heb al het vlees op gebakken en we hebben nog een hele gezellige dag gehad. Mike was blij toen al zijn klasgenoten weg waren, dat was rond half vier. Je merkte aan hem dat die drukte zo lang toch wat veel was en dat gaf hij ook toe. Slaapfeestje was leuk, maar de volgende keer na het ontbijt gelijk vertrekken, want anders is het gewoon té druk voor hem. Nadat iedereen weg was en alles opgeruimd was, kon ik eindelijk gaan zitten en voorlopig ben ik ook wel even klaar met feestjes en afterparty’s 😛

Mixed feelings over deze week. De watersnoodramp was echt diep triest, maar Mike’s verjaardag was dan weer een hele leuke dag!

XmelX

One thought on “Week 28 – 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s