Week 29 – 2021

Maandag 19 juli
Ik kon mij verheugen op een laatste week werken en dan gaat mijn vakantie beginnen! De weersvoorspellingen zijn bar slecht, dus ik ben benieuwd. Eerst moet ik nog een werkweekje ploeteren. Na het avondeten ben ik de slingers gaan opruimen en had ik eindelijk weer eens een “rustig” huis. Samen met Mike de tafel weer terug gebracht en ook nog een wasmand gestreken. Rond negen uur was ik klaar en dan ook echt klaar! 🙂

Dinsdag 20 juli
De tijd vloog werkelijk voorbij op kantoor. Op zich is dat wel fijn, maar aan het einde van de dag heb ik dan het gevoel dat ik niet genoeg gedaan heb. Dat is wel zo, maar toch.. een gevoel. Ik wilde na het werk eigenlijk gaan hardlopen, maar Kyra had het eten al klaar en ze wilden graag een terrasje gaan doen na het eten. Dus zijn we met z’n drietjes na de afwas gezellig de stad in gegaan. Dat werd een hele leuke avond en we zijn ook langer gebleven dan we vooraf verwacht hadden. Toen we thuis waren zijn we ook alle drie gelijk naar boven gegaan.

Woensdag 21 juli
De week is weer doormidden! In de middag had ik vrij en in plaats van te gaan sporten, zijn we een high tea gaan doen. Samen met de kinderen en mijn ouders.

Het was gezellig, het was lekker en we hebben daarna nog wat door de stad geboemeld. De rest van de avond heb ik ook niks meer gegeten want die high tea heeft mij voor de rest van de dag gevuld! Ik heb nog een wedstrijd gekeken en daarna ben ik naar bed gegaan. Just one more day..

Donderdag 22 juli
Ik had mij voorbereid op een lange dag. Ik was al om half negen op kantoor en heb tot half zes doorgewerkt. Alles wat ik af móest hebben, was af. Maar ik kon dus nog wat meer doen en dat deed mij deugd! Ik start na de vakantie echt nog wel met een fikse achterstand, maar dat is een zorg voor later (dat zeg ik wel zo makkelijk, maar het duurt even voordat ik dat uit mijn hoofd heb). Eenmaal thuis heb ik even tien minuten op de bank gezeten (in alle rust) en daarna heb ik met Mike wat gegeten. We zijn vervolgens de koffer gaan pakken toen ik eindelijk niets meer hoefde te doen, vond ik het wel tijd voor een wijntje. IMG_20210722_202719 (Klein)Mijn vakantie is begonnen maar ik voel het nog niet echt. Die ontspanning moet nog komen en ik hoop dat die niet lang op zich laat wachten.

Vrijdag 23 juli 
Ik ben in de ochtend nog wat boodschappen gaan doen voor Kyra, die de komende week alleen thuis is met Semm. Ook heb ik nog wat broodjes naar mijn ouders gebracht, want ze wilde een voedselpakket meenemen voor onderweg 🙂 Toen ik thuis kwam, ben ik de laatste dingen gaan inpakken en rond tien uur is mijn vader ons komen halen. Alles in de auto gegooid en rond half elf zijn we vertrokken. IMG_20210723_122350 (Klein)Bij de parkeerplaats van de Lucht zijn we gestopt en hebben we even wat gegeten. Tegen tien over twee kwamen we aan in het park en we kregen gelukkig gelijk de sleutel (anders hadden we tot drie uur moeten wachten). Ons huisje lag in een rustig straatje, afgesloten van “buren” en aan het water.

Het was enorm rustgevend en het huisje was ook echt groot! Dat verbaasde ons wel echt voor een 4 persoons comfort huis. Normaal is dat veel kleiner. Er zat een vaatwasser in, een oven en magnetron, 3 (!) koffieapparaten en zelfs een wasmachine!! Daar was ik wel blij mee want ik was wel van plan om lekker veel te gaan hardlopen 🙂 We hebben alles naar binnen gebracht en daarna zijn mijn moeder en ik een winkel gaan zoeken en hebben boodschappen gedaan. In die tijd hebben de mannen de koffers leeg gehaald (bedden waren al opgemaakt bij aankomst, ook een luxe!) en toen wij weer bij het huisje kwamen, zaten hun net buiten te chillen 🙂 We zijn er uiteraard bij gaan zitten en konden genieten van de zon en een klein briesje. IMG_20210723_171617 (Klein)Als het zo blijft de hele week dan hoor je mij niet klagen. We besloten naar het restaurant te gaan op het park en daar hebben we ons tweede wijntje gedronken. Die smaakte echt naar slootwater! Gatverdamme..  Het eten zelf was ook niet om over naar huis te schrijven dus dit was ons eerste en laatste bezoekje aan dit “restaurant” (het was meer een café dus dat had ons wel al genoeg moeten zeggen 😛 ).

We zijn nog een rondje over het park gelopen en zagen toch wel mooie huisjes, met een jacuzzi en een sauna erbij, heerlijk! Die waren ze nog aan plaatsen dus er werd echt nog goed gebouwd aan dit park (waar we overigens absoluut geen last van hadden). De rest van de avond hebben we gehangen en ik ben gewoon vroeg naar bed gegaan.

Zaterdag 24 juli
Ik was al om half zeven wakker en had ook echt slecht geslapen. Dat is altijd de eerste nacht, daar moet ik gewoon aan wennen. Ik heb gelijk de hardloopschoenen aangetrokken en ben een klein rondje van 3,3 km gaan rennen. IMG_20210724_072906_331 (Klein)Het was echt heerlijk rustig op het park, daar hou ik wel van. Toen ik weer aankwam in het huisje kon ik nog even uitzweten en toen kwam mijn moeder ook al de woonkamer in. Toen we allemaal wakker waren, zijn we samen gaan ontbijten en daarna hebben we ons allemaal opgefrist en zijn we naar Hoorn gegaan. Dat is een leuke stad zeg! We zijn over de markt gelopen en uiteraard ook de stad gestruind. Heerlijk gewinkeld, geluncht op een terras en onze tijd genomen met rond kijken. Rond half vier zijn we terug gegaan naar het huisje en zijn daar de rest van de avond gebleven. Maaike kwam ook nog even langs (die woont lekker in de buurt nu LoL) en we hebben met z’n twee nog even over het park gelopen, waarna we ook nog met z’n alles bij elkaar gezeten hebben. Rond half elf ben ik weer mijn bed in gerold.

Zondag 25 juli
Ik was weer vroeg op en besloot weer een rondje te gaan rennen. IMG_20210725_074843_645 (Klein)Dit keer een interval met een totaal afstand van 5k. Het ging moeizaam, maar daar moet ik maar doorheen. Vandaag zijn we naar Volendam en Edam gegaan. In Volendam was het rustig, dat was ook wel prettig.

Hoef je je niet zo tussen de mensen door te wurmen. Je bent zo door Volendam heen dus na een terrasje en uiteraard de toeristische foto (vond Mike heel leuk hahahaha) zijn we richting Edam gereden.

Daar zijn we gelijk op een fluisterboot gestapt en hebben we Mike als kapitein bestempeld. Hij heeft ons door de grachtjes gevaren en vond het ontzettend leuk 🙂

Op het moment dat we uit de boot stapte begon het zachtjes te regenen. Terwijl we naar een terrasje zochten begon het steeds harder te regenen en besloten we maar gewoon terug naar het huisje te gaan om daar een drankje te doen. Dat was een slim plan want toen we daar aankwamen begon de zon behoorlijk te schijnen en konden we heerlijk buiten zitten. Om zes uur zijn we gaan eten bij een restaurant in de buurt en dat was wel een leuke tent. We hebben enorm gelachen en het eten was best oké maar niet heel bijzonder. In ieder geval niet dusdanig dat we er nog een keer naar toe zouden willen. Terug in het huisje heb ik met mijn vader nog wat spellen gedaan en wederom op tijd gaan slapen.

Het is tot nu toe een goed begin van de vakantie, want het weer zit vooralsnog mee en de plek waar we zijn is enorm rustgevend! 🙂

XmelX

One thought on “Week 29 – 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s