Week 30 – 2021


Maandag 26 juli
Ze hadden de hele week regen voorspeld, maar we hadden besloten vandaag toch naar Enkhuizen te gaan. Het heeft ook geen zin om maar thuis te blijven als er regen voorspeld is. Dan kom je nergens in dit land!! 
Dus, nadat we allemaal klaar waren, zijn we naar Enkhuizen gereden. Daar zijn we eerst naar het Zuiderzeemuseum gegaan. Dat vonden Mike en ik de vorige keer al leuk, maar toen liepen er in verband met corona weinig mensen rond waardoor je je nog meer in het verleden waande.

Dit keer hoopten we dat er méér mensen liepen, dat je nog meer kon zien en ervaren, maar helaas was dat niet zo. Het was zelfs nog rustiger dan de vorige keer en dat spreekt eigenlijk alles tegen. Belachelijk! Maar goed, neemt niet weg dat we ontzettend veel lol gehad hebben en ook hebben genoten van alles 🙂 Daarvoor hoeven we alleen maar ergens samen te zijn eigenlijk. Vanuit het museum zijn we het centrum in gewandeld en Enkhuizen is echt een mooi dorpje. We hebben een terrasje gedaan aan het water, heerlijk even gezeten en wat lekkers gedronken en tegen half vier hadden we de boot terug naar onze auto. Het was echt een warme dag, dus waar ze het vandaan halen om regen te voorspellen de hele dag, is mij een raadsel! Ik was blij dat ik een korte broek aan had. Onderweg naar huis zei ik dat ik bij thuiskomst mijn bikini ging aan doen en meteen ging zwemmen, maar toen we het park opreden, begon het dus te regenen! WTF! Blijkbaar had de zon ons gevolgd naar Enkhuizen en is daar ook maar gebleven. Ik ben nog even op bed gaan liggen (oma was moe 😛 ) maar ik kon niet slapen. Ik heb wel even lekker gerust en toen ik weer op was, ben ik nog wat spellen gaan doen met pap. Wat een heerlijke dag!

Dinsdag 27 juli
Vanmorgen was ik weer vroeg de deur uit voor een rondje hardlopen. Heerlijk, maar nog altijd zwaar! Gewoon doorgaan, daar word ik alleen maar sterk van. We hadden een rustige ochtend gepland, met geen activiteiten maar daar was ik duidelijk te onrustig voor (jaaa, zelfs om te gaan zitten en de Olympische Spelen te kijken!).

Ik heb mijn moeder bij de hand gepakt en we zijn nog naar een klein winkelcentrum in de buurt gegaan. Even wat rond gelopen en nog een paar kleine boodschappen gedaan. In de middag zijn we naar Hoorn gegaan, want we wilden de kaasmarkt eens meemaken. Het weer begon akelig te betrekken en toen we op het plein aankwamen was er van een kaasmarkt geen sprake. We hebben rondgevraagd en vanwege corona was de kaasmarkt de hele zomer geannuleerd. Ik snap het niet! Het gaat toch allemaal de goede kant op?? Waarom wordt corona nou voor alles gebruikt als excuus om iets niet te doen? Wat een klote zooi zeg. We moesten ergens naar toe met ons verdriet en dus zijn we maar op het terras gaan zitten en hebben we een drankje gedaan 🙂 Dat voelde een stuk beter hahahaha. Maar na een kwartiertje begon het enorm te regenen!

Echt niet normaal.. volgens buienradar zou dat ook nog wel even zo blijven en we hadden eigenlijk geen reden om nog langer daar te blijven. Dus alle moed bij elkaar verzameld en besloten om toch terug naar de auto te lopen. We hadden géén paraplu bij ons, geen regenjassen aan en alleen een vestje bij ons. LoL We zijn de regen in gestapt en waren na 3 minuten drijfnat (het regende echt idioot hard) en wat denk je ? Na nog eens vijf minuten was het droog! Gewoon helemaal droog, geen druppeltje meer die uit de lucht viel. Ik zweer het: die voorspellingen kloppen echt zelden! Dit was best hilarisch.

fbt

Rond een uur of vier (toen we allemaal weer droog en opgefrist waren) zijn we naar Thomas en Maaike gegaan voor een barbecue. We hebben voor de zekerheid binnen gezeten (was ook wat fris buiten) maar het is wel droog gebleven. Heerlijk gegeten, lekker gekletst en altijd fijn om even bij die twee te zijn. We zijn niet te laat naar huis gegaan, want we wilden lekker op de bank hangen en zij moesten morgen ook weer werken. Wel een fijne dag vandaag 🙂

Woensdag 28 juli
Rond half zeven heb ik mij, met mijn deken op de bank genesteld en Olympische Spelen gekeken. Pap en mam kwamen ook vrij vroeg hun kamer uit en zijn bij mij komen zitten. We hebben samen ontbeten en Mike laten liggen. Die lag nog te slapen toen mam en ik vertrokken. Wij wilden naar Alkmaar en de twee mannen wilden een dagje thuis blijven. Na vijf minuten wandelen, begon het te regenen en alweer waren we zo slim om géén paraplu’s mee te nemen. We zijn een kop koffie gaan drinken ergens want Alkmaar zag er maar somber uit in dit trieste weer. We hebben tijdens de koffie nog een goed gesprek gehad, dat was wel fijn en daarna hebben we besloten naar een ander winkelcentrum te gaan die gedeeltelijk overdekt was. Dat was een goed idee, want daar was het wel leuk. Het heeft nog flink geregend, maar gelukkig hadden we daar geen last van (en natuurlijk hadden we daar wél een paraplu bij ons hahahahaha). Er waren leuke winkels daar en ik heb nog een paar schoenen en wat kleren gescoord. Vooral met de schoenen ben ik heel blij 🙂

Toen we honger begonnen te krijgen, besloten we om terug naar het huisje te gaan zodat we daar konden eten. Nadat we nog wat gelezen hadden en voor de rest een rustige middag hadden, ben ik pasta gaan maken (eerste keer dat we zelf gekookt hebben) en de tafel gedekt met een heerlijk wijntje erbij. IMG_20210728_171145 (Klein)Het smaakte best goed maar ik had wel teveel gegeten, want toen ik met pap nog wat spellen aan het doen was had ik nog altijd buikpijn. 

Donderdag 29 juli
We hadden gisteren besloten dat we vandaag een ritje met de auto gingen maken. Pap wilde een keer over de afsluitdijk rijden en dat zijn we dus gaan doen. Halverwege zijn we gestopt om even van het uitzicht te genieten, maar we waaiden bijna weg! Echt gaaf 🙂

Toen we aan de overkant waren, besloot mijn vader door te rijden naar Harlingen en we zijn tot de boten gereden, die naar Vlieland en Schiermonnikoog varen. Het waaide echt heel hard, maar het was wel droog. We hebben daar wat rond gelopen en dat was echt leuk.

Daarna hebben de mannen een pannenkoek gegeten en hebben mam en ik genoten van een paar koppen groene thee. We zijn nog verder de straat afgelopen en daar lagen wat winkels, terrasjes en eindelijk ook een visboer!! Ik had zo’n zin in een maatje dus ik heb er gelijk twee besteld en die werden ter plekke klaar gemaakt voor mij.

Zonder te overdrijven: ik nog nooit zo’n lekkere maatjes gegeten!! Boh! Het was echt een heerlijke middag in Harlingen en op de terugweg zei ik tegen mijn vader dat we naar Hoorn moesten gaan, want daar zouden we een tentje gaan zoeken voor te eten. Eerst moesten we natuurlijk indrinken (mam was bob vandaag 😛 ) en daarna zijn we binnen een hapje gaan eten.

De 3 gin tonics sloegen behoorlijk aan (ik kan niks meer hebben) en we hebben dan ook de grootste lol gehad 😛

Terug in het huisje hebben we eerst wat koffie gedronken en later is Maaike ook nog even langs gekomen. Fijn om haar nog even te zien voordat we weer terug naar huis gaan. Toen ze naar huis is gegaan, ben ik ook gelijk in bed gerold. Absoluut één van de beste dagen van de week 😀 

Vrijdag 30 juli
Vandaag moesten we weer naar huis dus we waren al vroeg in de weer om alles in te pakken en op te ruimen. Rond half tien zijn we vertrokken en we zijn onderweg bij De Lucht weer even gestopt. IMG-20210730-WA0000 (Klein)Ik had nog een kort gesprek met Mike die het wel weer fijn vond om naar huis te gaan.
“Wil jij dan niet naar huis mam?”
“Eigenlijk niet nee.”
“Maar je hebt toch nog een week vakantie? Dat is toch ook lekker?”
“Oh ja? Vakantie? Kook jij dan de hele week? Doe je dan ook gelijk de was en poets je het huis dan ook meteen?”
“Ow.. op die manier.. ja.. dat is niet echt vakantie hè?”
“Niet echt nee.” 
Dat is dus duidelijk. 
Bij thuiskomst ben ik eerst de voetbalwedstrijd van de Oranje dames gaan kijken en toen die was afgelopen ben ik met Mike naar de winkel gegaan. We zijn gelijk ook wat versieringen gaan halen voor oma, want die is komende zondag jarig. Daarna ben ik pas de was gaan doen en hebben we gegeten wat er in de ijskast lag (gelukkig hadden Kyra en Semm er genoeg in liggen 😛 ) Gertie kwam ’s avonds nog langs en we konden weer bij praten over onze week. 

Zaterdag 31 juli
Vanmorgen weer gaan hardlopen, want wil dit ritme graag vasthouden (zal nog een opgave worden als het werk weer begint). Om half twaalf had ik een afspraak bij de kapper en er is gelukkig weer wat af. Nog even snel naar de supermarkt, nog naar Hornbach en vervolgens heb ik de bestelde ballonnen opgehaald voor mijn moeders verjaardag morgen. Toen ik thuis was, ben ik wat gaan lezen en op tijd nasi gemaakt zodat we samen konden eten. Na het eten zijn de kinderen alle drie naar boven vertrokken en zat ik de hele avond alleen. Dat vond ik wel lekker eigenlijk. Toch ook wel op tijd naar bed gegaan. 

Zondag 1 augustus
Vandaag is mijn moedertje jarig. Ze wordt 70 maar dat gelooft geen mens! Ze ziet er nog verdomd goed uit voor haar leeftijd namelijk. Rond half tien ben ik die kant op gegaan en een half uurtje later ben ik met mam en een vriendin van haar een kopje koffie gaan drinken bij een brasserie in de buurt.

fbt

Ik moest haar het huis uit krijgen, want mijn kinderen stonden klaar om de boel daar goed te versieren. Ze wilde niks versieren en wilde eigenlijk niks vieren ook maar dat gaat dus echt niet hè 😛  Nadat ik het seintje kreeg van Kyra dat we konden komen, zijn we weer naar huis gereden en uiteraard kent mij moeder mij wel en had ze wel in de gaten dat er iets speelde 😛 Ze was alsnog blij verrast, ontroerd en vond het heel erg leuk! IMG_20210801_113126 (Klein)We hebben samen een stukje vlaai gegeten en na een tijdje begon het bezoek binnen te druppelen. Er werd gepraat, gelachen, gegeten en nog meer gelachen. Het eten dat mijn moeder zelf gemaakt had, was heerlijk en de rest van de avond was ook echt gezellig. IMG-20210802-WA0001 (Klein)Kyra en ik hebben geprobeerd mijn moeder zoveel mogelijk te ontlasten zodat ze ook echt kon genieten van haar verjaardag en dat is ook zeker gelukt! Nadat iedereen naar huis is gegaan, ben ik ook met de kids naar huis gegaan en zonder dat we iets hoefden te zeggen zijn we ook alle drie gelijk naar boven vertrokken. 

Mijn eerste week vakantie zit er op en ik kijk uit naar nog een weekje vrij. Met een voorspelling van alleen maar regen, kijk ik daar ook echt naar uit ! 😦

XmelX

4 thoughts on “Week 30 – 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s