Corona scheisse!

De kogel is dan eindelijk door de kerk.
Ondanks dat onze regering een jaar geleden nog volop durfde te beweren dat ze niet zouden beginnen aan het verplicht stellen van een coronapas voordat je ergens naar binnen mag, is het dan toch zover.
Ze zullen die uitspraken vast wel vergeten zijn. Toch jammer dat ze nog altijd niet beseffen dat er een dikke camera voor hun neus staat op het moment dat ze allerlei dingen gevraagd wordt. Enfin, zal het bos voor de kop wel zijn.
Echter, weten we dit allemaal in Nederland: onze regering zegt maar wat en niemand die hun nog gelooft.
Dus dan wist iedereen ook wel dat dit er aan zat te komen. Waar of niet?

Persoonlijk ben ik tegen zo’n vaccin. Ik vind het niks en had hem ook liever niet willen hebben.
Maar Ja, ik ben volledig gevaccineerd maar het gaat echt tegen al mijn principes in! Toen ik spuit één en twee ontving, was er niets in mij die dit echt wilde.
Wat ik echter wél wil is mijn vrijheid. Naar de bioscoop gaan wanneer ik dat wil. Een hapje gaan eten wanneer ik daar zin in heb. Op vakantie gaan met mijn gezin en genieten van alles wat er nog allemaal te zien is.
Vind ik het “normaal” dat je daar dit vaccin voor moet nemen? Nee, absoluut niet.
Maar ik ben ook zeker niet iemand die jaren gaat ploeteren, stokjes in mijn neus laat duwen, discussiëren en mijn punt duidelijk proberen te maken, met de wetenschap dat ik er toch geen klap mee op schiet. Daar heb ik geen zin in en dan kies ik maar gewoon voor de makkelijke weg, want feit blijft: de afgelopen twee jaar waren gewoon zwaar voor mij!
En Nederland is geen uitzondering, overal gaat het er zo aan toe. Sommige landen zijn nog erger, daar word je bijna verplicht een vaccin te nemen. In Nederland niet, maar dat heeft dan wel zo zijn consequenties.
En die consequenties waren van mijlen ver al duidelijk. Daar hoef je echt geen raketwetenschapper voor te zijn.

Je hebt een keuze, het is geen eerlijke keuze. Daar ben ik het absoluut mee eens. Maar je kon dit op 10 vingers uittellen: als je de keuze maakt om niet gevaccineerd te worden, dan weet je dat je meer moeite moet doen om dingen überhaupt te mógen doen. Gelukkig doet de Horeca veelal niet mee aan dit bewind. Ik hoop dat er niet al te veel gecontroleerd gaat worden, want als er boetes gaan komen, dan ben ik bang dat ook zij hun beleid moeten gaan aanpassen. En of het ook te doen is voor festivals, bioscopen, theaters en al culture dingen om iedereen te controleren, betwijfel ik dus tot in hoeverre het allemaal ook zo gaat lopen valt nog te bezien.

Maar ik blijf het echt doodvermoeiend vinden om mensen die absoluut geen vaccin willen (waarvoor alle respect) blijven door zeiken over het feit dat ze nu niks meer mogen. DAT WIST JE VAN TEVOREN!!
Dus waarom zeur je dan? Je kiest er toch zelf voor? En nogmaals: de keuze is niet eerlijk, maar je maakt hem zelf heel bewust. En dan ga je het gezeur krijgen dat je niets in laat spuiten waarvan je niet weet wat het is.. *zucht*
Dat wisten je ouders 40 jaar geleden ook niet toen je al je inentingen kreeg (en die jij je eigen kind waarschijnlijk ook hebt laten zetten), maar het heeft waarschijnlijk wel ervoor gezorgd dat je geen vreselijke ziektes opliep en gezond het leven hebt kunnen bewandelen. Weet iemand überhaupt wat er allemaal in een DKTP prik of Tetanus prik zit? Of een griepprik? Volgens mij niet. En ik gok dat ze ook niet weten wat er in de troep zit die ze hun neus in snuiven, die ze in een vloeitje rollen of in de vorm van een pil innemen om een leuke avond te hebben, of een nacht door te kunnen trekken. Een pilletje hier, een joint daar.. enig idee wat daar allemaal voor rotzooi in zit of kan zitten ?? Maar dat is niet erg, want daar voel je je lekker door of hoe moet ik dat zien?
Beetje huichelachtig als je het mij vraagt (voor degene die dan geen vaccin willen en wel andere shit hun lichaam in proppen dan hè). 

En nogmaals, ik heb alle respect voor mensen die zich niet laten vaccineren! Mijn keuze kan ik onderbouwen, ik heb liever mijn vrijheid dan dat ik loop te zeiken over een goedje dat ik ingespoten krijg voor welke reden dan ook. Maar als je de keuze maakt om je niet te laten vaccineren, hou dan alsjeblieft op met zeiken en zeuren erover. Je maakt je keuze, met de bijhorende consequenties en daar hoef je de rest van Nederland echt niet langer mee lastig te vallen.

Voor mij is iedereen hetzelfde, vaccin of niet. Ik ga niet aan iemand vragen die naast mij zit of ze wel of niet gevaccineerd zijn, want dat maakt mij geen drol uit. Ik respecteer ieders keuze, maar ik word doodmoe van de zanikers, de klagers, de stokers en niet begrijpende mensen in die groep.
Vermoeiend.
De wereld is al zo naar de klote..
Laten we lekker zeuren blijven over alles, dan wordt hij vast nog mooier :/

En even voor alle duidelijkheid: Ik noem geen namen. Dit bericht is aan niemand in het bijzonder gericht, puur algemeen geschreven. Voel je je echter aangesproken, dan is dat jouw hersenspinsel en niet die van mij.

XmelX

One thought on “Corona scheisse!

  1. Geniet van de herwonnen ‘vrijheid’ en laten we hopen dat we eind 2029 – als we terugkijken naar de 20’er jaren deze anderhalf jaar ons nauwelijks kunnen herinneren. Oo ja, een virus, oo ja iets met mondkapjes zoals bouwvakkers en chirurgen dragen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s