Week 38 – 2021

Maandag 20 september
Mijn collega had vandaag zijn laatste werkdag voordat hij twee weken vakantie had en we hebben nog flink doorgewerkt. Het was ook wel een gezellige dag. Na het werk ben ik eerst een paar kilometer gaan rennen en daarna ben ik pas gaan koken.IMG_20210920_182526_380 (Klein)

Gelukkig is dat voor Mike nooit een probleem en Kyra eet op maandag nooit thuis. We hebben samen gegeten, de afwas gedaan en daarna ben ik gaan douchen (Mike vond dat ik stonk hahahahaha). Semm en Kyra kwamen op tijd thuis en toen ze naar boven gingen, ben ik alvast de slingers gaan ophangen voor Kyra’s verjaardag (morgen). Ze wordt 19 jaar, maar slingers horen gewoon bij een verjaardag 🙂

Dinsdag 21 september
19 jaar, mijn oudste is gewoon al 19 jaar. Ik heb voor haar gezongen toen ze beneden kwam, maar of ze dat heel prettig vond weet ik niet hahahahaha. Het is geen vrolijk mokkel in de ochtend maar er kon toch een glimlach vanaf 😛 Ik heb haar al vroeg naar het station gebracht, want ze moest gewoon naar Eindhoven en ik heb ook de hele dag gewerkt. Na het werk heb ik een paar pizza’s opgehaald, maandmenu bij de chinees gehaald en toen naar huis gegaan waar mijn ouders en haar vader met partner al zaten te wachten. Iedereen viel over het eten heen, maar ik had totaal geen trek. Ik heb niet zo’n groot huis dus als we met acht personen in de woonkamer zijn, dan is het al aardig druk. Die drukte is momenteel wat teveel voor mij, dus ik ben in een hoekje op de bank gekropen. Het eten was bijna op en iedereen heeft een gezellige avond gehad (dat is wel het belangrijkste op zo’n avond). De boel nog even opgeruimd en weer vroeg mijn bed in gegaan.

Woensdag 22 september
Lekker gewerkt vandaag en na het werk gaan sporten, samen met mijn vader en Kyra. Het wordt steeds vervelender dat ik zo weinig kan doen in verband met mijn arm. Ik train graag mijn armen en raak uitgekeken op de rest, echt frustrerend. Kyra was al eerder naar huis gegaan en had de kattenbak al verschoond en was de woonkamer al aan het poetsen. Ze wist gewoon dat ik het anders zelf zou doen en ze wilde mij dus duidelijk ontzien. Mike heeft nog afgewassen en gezogen dus ik heb niks meer hoeven doen (hoe lief!) Ik heb frietjes voor ze gebakken en daarna zijn Kyra en Semm een serie gaan kijken, terwijl ik op de iPad voetbal gekeken heb. Ik ben vroeg naar bed gegaan en vervloek de blessure in mijn arm!

Donderdag 23 september
Ik heb het op kantoor nog altijd onder controle, dus eind van de week is mijn werk nog altijd gewoon af. Dat maakt zo’n laatste werkdag voor het weekend toch wel prettiger 🙂 Neemt niet weg dat ik nog altijd gaar ben na mijn werkweek en dan het liefst eerst een dutje doe als ik thuis ben. Helaas gaat die vlieger niet op, want er moet ook nog gekookt worden. Semm en Kyra waren uit eten dus ik hoefde alleen voor Mike en mij te koken (dankbaar) en na de afwas ben ik naar mijn moeder gegaan voor de yoga les. Ook daarin is mijn arm een doorn in het oog! Dus ik heb de helft in gedachte mee moeten doen. Maar beter dan helemaal niks doen. Eenmaal weer thuis ben ik gelijk gaan slapen.

Vrijdag 24 september
Vanmorgen kwam er een elektricien langs om te kijken of ik een elektrisch fornuis kan neerzetten. Dat moet kunnen, maar daarvoor moeten ze wel nog het een en ander aanpassen, dus moet ik snel maar weer contact opnemen met mijn Woningvereniging. De gasprijzen rijzen de pan uit en daar heb ik even geen zin in. Dus dan ga ik wel over op stroom. Daarna ben ik naar mijn fysio gegaan en daar stond het huilen mij echt nader dan het lachen. Toen ze al vroeg hoe het ging, voelde ik de frustratie en pijn naar boven komen en in alle eerlijkheid heb ik haar verteld dat de pijn en irritatie soms echt teveel wordt. Ik heb een fikse ontsteking in mijn arm en zoals zij zegt: àls jij iets hebt, dan heb je het ook voor de volle 100%! Ze is begonnen met behandelen vanaf mijn schouder (zover gaat die ontsteking dus) en als het na een aantal behandelingen niet helpt dan moet ik mij tot de huisarts wenden en door laten verwijzen. Ik merkte na een paar uur wel een verlichting.. mijn schouder voelde niet meer zo “vast” het voelde allemaal wat “losser”. Dat was echt fijn! Ik ben niet gaan sporten want na zo’n behandeling is dat niet prettig. In plaats daarvan ben ik thuis wat gaan rommelen (voor zover mogelijk) en hebben we als avondeten stokbrood gehad. Een vriendin van mij kwam nog langs en we hebben heerlijk kunnen bijpraten. Rond half negen waren Thomas en Maaike er ook en hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt! 🙂

Zaterdag 25 september
Vanmorgen heel vroeg een rondje 5k gedaan. Heerlijk begin van de dag 🙂  Kyra was ook vroeg wakker, ze moest haar nagels nog doen en we wilden alvast wat gaan versieren voordat ze naar haar werk ging. Toen ze weg was, zijn wij nog naar een paar winkels gegaan om wat versieringen te halen en hebben we daarna nog in de stad geluncht. Daar hebben we best lang gezeten en fijne gesprekken gevoerd. Eenmaal weer thuis konden we nog even chillen alvorens mijn ouders met het eten kwamen, Kyra thuis kwam van het werk en we gezamenlijk gegeten hebben.

Daarna is iedereen zich gaan verkleden, of versieren en zijn we de tafels allemaal klaar gaan maken. Kyra had haar verjaardagsfeestje in een Disco 70’er, 80’er jaren stijl en rond half acht kwamen de eerste al binnen. Ik wist dat ik al die drukte lastig ging vinden, maar deed vol mijn best om “gewoon” met de meute mee te doen. Na één gin-tonic ben ik opgehouden en overgestapt op water en heb ik gezorgd dat de nootjes niet op raakten, de kaasjes en worstjes op tafel werden gezet en later op de avond de snacks rond konden gaan.

Het was oer-gezellig, heerlijke muziek, lachende, dansende en zingende mensen en de drank vloeide ook rijkelijk. Ik ben af en toe even binnen gaan zitten en tegen elf uur (ja toen al!) wilde ik het liefste verdwijnen. Ik heb het nog een uur getrokken en ben toen naar boven geslopen (Maaike en Mike had ingelicht, de rest had het te gezellig en die hielden mijn niet in de gaten 🙂 ). Aangezien de bedden aardig vol waren, lag ik op een matras bij Semm en Kyra op de kamer en nadat ik bed lag en mijn oordoppen in had gedaan kon ik mij afsluiten en ben ik ook vrij snel in slaap gevallen.

Zondag 26 september
Rond half acht ben ik opgestaan en toen ik beneden kwam was ik verbaasd. Alles wat heel netjes opgeruimd. Buiten waren de tafels leeg, alle elektronica stond binnen, de flessen drank stonden allemaal netjes op tafel, de afwas stond netjes gestapeld op het aanrecht en daar kon ik dus ook gelijk aan beginnen. Ik hoefde echt niet eerst op te gaan ruimen. Dan hadden ze dus toch niet zo heel veel gedronken 😉 Nadat de afwas weg gewerkt was, heb ik ontbijt gemaakt en met een heerlijke kop koffie heb ik nog buiten gezeten. Alique was vrij vroeg wakker en niet veel later kwamen Thomas en Maaike ook al. Semm moest voetballen dus die was ook al om kwart over negen de deur uit en ik heb voor iedereen broodjes in de oven gelegd. Nadat iedereen gegeten had, ben ik gaan douchen en hebben we de tuin verder opgeruimd. Alle versieringen afgehaald, de tent ingeklapt, de statafels ingeklapt en alles weer op z’n plek gezet. Rond de middag zijn Thomas en Maaike weer vertrokken en ben ik eerst boodschappen gaan doen. Daarna ben ik alles gaan ontsmetten 😛 De wc.. vooral de wc! Mannen die drinken zijn dan echt vies! Dus de wc moet dan echt grondig gedaan worden. Daarna de woonkamer gedaan en twee keer gedweild (zo vies was de vloer geworden!) en nog een wasje gedraaid. Met Formule 1 op de achtergrond heb ik alle flessen drank in dozen gedaan en verplaatst naar de stal en daarna ook even op de bank gezeten. We kregen toen een verontrustend telefoontje van Semm die zich tijdens de wedstrijd niet goed voelde en na de wedstrijd toch het ziekenhuis gebeld heeft. Hij had druk op zijn borst en voelde zich raar, dus ze zijn om zeven uur nog naar de nightcare gegaan. Daar heeft hij alle onderzoeken gehad, bloedtesten, hartfilmpjes, echo, de hele mikmak. Dat was wel schrikken en zeker als je dan zo’n foto krijgt waar hij aan de apparaten ligt. Bah. Gelukkig is er niks gevonden en moet hij een dagje rustig aan doen en kijken hoe hij zich voelt. Als het slechter wordt, moet hij uiteraard direct bellen.
Je snapt dat ik na zo’n weekend heel vroeg in bed lag!

Het was een drukke maar leuke week, met een super gezellig feestje voor Kyra’s verjaardag!

XmelX

2 thoughts on “Week 38 – 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s