Verwacht vooral niets!

Je kunt je verwachtingspatroon nog zo laag hebben, soms kom je er gewoon niet onderuit om teleurgesteld te worden. 

Zelf heb ik mijn verwachtingen heel laag zitten. Ik doe echt mijn best gewoon niets te verwachten en dan zeker niet van mensen. Als je dat namelijk wel doet, dan krijg je de ene na de andere teleurstelling voor je kiezen en daar had ik op een gegeven moment echt genoeg van. Dus naar beneden bij blijven stellen, totdat het je gewoon niets meer doet. 
Het werkt echt hoor.  
Maar blijkbaar is die onbewust toch omhoog geschoven. Is het de laatste jaren tè goed gegaan met de verwachtingen dat er ineens weer teleurstellingen te verwerken waren. En dan heb ik het gelukkig niet over hele zware en heftige teleurstellingen, maar toch wel gebeurtenissen die even blijven hangen. Ik vind het niet prettig. Daar ben ik heel eerlijk in. 
Dus na een aantal weken van balen, vloeken en nadenken, heb ik helaas weer mijn verwachtingspatroon naar beneden bij moeten stellen. Hopelijk kruipt hij nu niet weer onbewust omhoog en zit ik weer een week met een lange bek hahahahaha. 

Een voorbeeld van een simpele teleurstelling:
Ik wil graag van het gas af met koken. De gasprijzen zijn idioot gestegen en dat was voor mij een laatste druppel die ervoor zorgde dat ik toch elektrisch wilde gaan koken. Met mijn woningvereniging gebeld, een elektricien kwam ter plaatste om te kijken of het allemaal mogelijk was. Dat was zo maar dan moest er wel nog een kabel getrokken worden en een aansluiting gemaakt worden. Dat zou hij allemaal doorsturen naar de woningvereniging en daar ging ik nog bericht van krijgen. Na twee weken heb ik zelf maar eens gebeld en toen is er iemand persoonlijk bij mij langs gekomen om mij te melden dat ik uiteraard elektrisch mocht gaan koken, maar dat ik de aanleg daarvan zelf moest gaan bekostigen. Ik heb hem even gek aangekeken en gevraagd waarom? Aangezien ze heel Nederland van het gas af willen en ik hier graag in mee wil werken, moet ik die kosten dan voor mijn eigen rekening nemen? Lekker makkelijk voor jullie dan, als ik er uit ga hebben jullie die kosten in ieder geval alweer gespaard! 
Hij snapte mijn onbegrip maar kon helaas niets voor mij doen. 
Dit was heel teleurstellend! 
Ik ging er van uit toen er een elektricien gestuurd werd door hun, dat dit dan ook wel geregeld zou worden. 
Maar zo zie je maar dat je nergens van uit moet gaan en dat je ook niets moet verwachten. 

Teleurstellingen die mensen teweegbrengen zijn natuurlijk veel erger en die raken je ook veel harder. 
Ik heb er een aantal gehad de afgelopen weken en daar heb ik ook heel veel over nagedacht en gepraat met een aantal mensen. Dat moet dan ook altijd.. ik moet altijd kunnen ventileren wat er is gebeurd en wat dat bij mij doet. Hoe meer ik daar over praat, hoe sneller ik er een streep onder kan zetten. Ik ga even niet dieper in over wie en wat, dat is het niet eens waard maar het heeft mij wel weer aan het denken gezet. 
Dat deed ik ook nog niet genoeg!! Pffff. 
Enfin, het is gebeurd, ik heb er wéér van geleerd en de lat ligt dan ook weer heel laag 😉

Ben jij al vaak teleurgesteld in je leven?

XmelX

4 thoughts on “Verwacht vooral niets!

 1. Ontelbaar keer.
  Met name in mijn jeugd en door mijn beide ouders.
  Dus nu probeer ik verwachtingsloos door het leven te gaan.
  Want hoop brengt teleurstelling.
  En als ik ergens niet tegen kan…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s