IkPas

Oké, ik ben dus niet zo iemand die zich bezig houdt met goede voornemens voor het nieuwe jaar.
Totaal niet! Ik ben van mening dat als je iets wilt veranderen in je dagelijkse routine, je daar direct mee kunt beginnen en niet mee hoeft te wachten tot er een nieuw jaar begonnen is. Dat maakt het echt niet makkelijker of effectiever.
Meestal lopen die voornemens ook echt op niets uit, want je doet het gewoon omdat zoveel mensen het doen en niet omdat je het echt wilt.
Wil je echt iets veranderen in je leven? Doe dat bewust en begin er gelijk mee. Of dat nu op een woensdag of een maandag is, of 1 januari of 3 december. Dat maakt toch zeker geen drol uit? En doe het omdat jij dat echt wilt, niet omdat half Nederland ineens goede voornemens heeft.

Enfin, dit even terzijde 😉
Ik zag op Facebook een post voorbij komen van IkPas. Dat staat voor de hele maand Januari geen alcohol drinken. Ik heb dit al eens gedaan en dat was best verfrissend. In dit geval zochten ze ook nog mensen die hierover wekelijks wilde schrijven. Zo wordt het natuurlijk nog interessanter. Zonder er verder lang over na te denken, heb ik een mail gestuurd met de info dat ik hier wel aan mee wilde werken.
En echt.. ik moet serieus eerst eens nadenken voordat ik dingen doe 😛
Ik kreeg vrij snel reactie en mij werd gevraagd een kleine intro te schrijven. De persoon die mij mailde was een vriendelijke, opgewekte vrouw (dit haalde je snel uit haar manier van schrijven) en na een paar berichten heen en weer had ze alle informatie.

Naderhand begon ik dit te vertellen aan mijn moeder en die zei:
“Maar je hebt toch een wijnproeverij in Januari bij jouw thuis?” 
*Oeps*
Totaal niet meer aan gedacht 😮 Maar ik organiseer inderdaad voor mij en mijn vriendinnen een wijnproeverij thuis.. in Januari! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht zeg, wat dom!
Sja, daar kom ik helaas niet onderuit, tijdens die avond wordt het dus alcoholvrije wijn voor mij. Het is niet anders.

Een aantal dagen geleden kreeg ik nog een bericht over een dingen die ik nog moest weten en welke dag ik geacht werd mijn blog in te leveren. Toen las ik dus ook dat op 1 januari 00:00 het startschot was voor IkPas. Logisch natuurlijk, maar ook hier had ik weer niet over nagedacht!
Ik vier dit jaar Oud en Nieuw met mijn goede vriendin. We vieren dan ook gelijk onze 20 jarige vriendschap, want precies op deze avond 20 jaar geleden, hebben we ons leren kennen. Maar de champagne laten knallen om middernacht om dan te toasten op nog eens 20 jaar, zit er dus niet in! Want ik mag na middernacht geen alcohol meer drinken 😮
*zucht*
Soms is impulsief zijn heel onhandig.
Mijn vriendin heeft er overigens hartelijk om moeten lachen.
“Jij doet maar lekker Mel, gelukkig doe ik er niet aan mee :D” 
Maar we zijn toch wel met een goed idee gekomen, ze komt gewoon al rond de middag naar mij toe en we maken er de hele dag een feest van. De champagne gaat gewoon rond elf uur al open zodat ik deze heerlijke fles wel echt kan drinken en na middernacht stap ik gewoon over op de thee. Wat mijn lieve vriendin vervolgens gaat drinken, mag ze natuurlijk helemaal zelf weten 😀

Dus, ik doe mee aan een nuchtere Januari.
Dit is geen goed voornemen, laat dat even voorop staan. Er zijn wel vaker tijden dat ik bewust geen alcohol drink, gewoon om mijn lichaam weer even schoon te spoelen 😀 Dus ik twijfel er niet aan dat ik dit vol kan en ga houden, sterker nog: ik zal het waarschijnlijk wel iets langer gaan volhouden.

Maar dat dit nu iets is, wat absoluut goed voor mij is, is een ding dat zeker is!
Want als je met een glas wijn op de bank zit en je dochter ineens zegt:
“Wauw Mam, alweer een wijntje? Je drinkt wel vaak de laatste tijd hè?!” , weet je dat het hoog tijd is even bewust te worden van je inname 😛

Ben jij een regelmatige drinker? En zou jij het een maand zonder kunnen of willen volhouden?

XmelX

9 thoughts on “IkPas

 1. Ik pas altijd in februari; omdat het de kortste maand is 🙂
  Alle gekheid op een stokje, ik doe dit al jaren en ik moet eerlijk zeggen dat ik het de eerste week best wel moeilijk vind.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb wel eens een maand niet gedronken.
  Ik sliep niet beter.
  Ik voelde me niet beter.
  Ik viel niet af.
  Kortom: ik sla over.
  Overigens drink ik zeer matig. Vind ik 😉
  Meestal alleen op vrij- en/of zaterdag.
  En dan een glas of 5. En daar doe ik dan een uur of 5 over.
  Doordeweeks (en op zondagen) eigenlijk nooit, áls ik al een wijntje neem, is het er eentje.
  En dan moet het wel heul erg druk op mijn werk zijn geweest.

  Geliked door 1 persoon

  • Heel eerlijk, slaap ik er ook niet echt beter van. Ik voel mij daarentegen wel een stuk beter. Wat fitter en frisser. Ik kan echt niet meer goed tegen alcohol dus mijn lichaam vindt het nogal prettig als ik het even laat 🙂 Als ik op een avond 5 glazen wijn drink, dan ben ik 2 dagen van mijn pad af hahahahaha.. geen goed idee dus 😛

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s