Week 52 – 2021

Maandag 27 december
Ik werd deze ochtend wakker met een heel fijn gevoel.. ik heb vakantie! Niks moet.. dus ik ben nog even wat langer blijven liggen 🙂 Nadat ik mijn ontbijt op had, heb ik een bananenbrood in de oven gezet en die was net klaar toen een oude vriend van mij langs kwam. Die had ik al een hele tijd niet meer gesproken en we hadden dus echt heel veel bij te praten. Dat hebben we dan ook gedaan, paar koppen koffie erbij en een stukje bananenbrood 🙂 Heerlijk! Deed mij goed om hem weer te zien en spreken en dit wil ik zeker vaker doen. In ieder geval niet meer met zo’n lange tussenposen. Toen hij weg was heb ik de boel opgeruimd en even later kwam mijn moeder ook nog langs. Even zitten kletsen, weer een stuk bananenbrood en toen ook zij weg was, vond ik wel dat ik een dutje had verdiend. 😛 Ik heb anderhalf uur plat gelegen op de bank en rond vijf uur ben ik naar de kinderen gelopen die bij hun vader waren. Ik was uitgenodigd om mee te eten en dat laat ik mij niet twee keer zeggen natuurlijk. We hebben chili gegeten en rond zeven uur zijn we weer naar huis gegaan. De kinderen hebben hun spullen opgeruimd en daarna wilde Kyra de Hobbit kijken. Dat hebben we dus gedaan 🙂 Gezellige avond.

Dinsdag 28 december
Ik was al vroeg op voor een hardlooprondje en zo kon ik gelijk mijn nieuwe muts gebruiken. Eentje met licht erop, heel handig aangezien ik vaak in het donker loop 🙂 IMG_20211228_072632_174 (Klein)Kyra had nog wat klanten in de ochtend dus ik ben naar boven vertrokken en met Mike zijn kasten opgeruimd. Lieve hemel, wat heeft dat kind veel zooi zeg! Voornamelijk ook lege dozen (waarom hè!). We hebben alles verdeeld in “troep” “zolder” en “weggeven” en zo was Mike’s kamer weer netjes opgeruimd. Poetsen mag hij zelf doen, aangezien hij het ook zelf vies maakt. Rond één uur ben ik naar Alique gegaan en daar hebben we een uurtje zitten kletsen. Daarna hebben we een korte wandeling gemaakt en een Oudjaarslot gekocht. Tijdens die wandeling gelijk onze plannen voor vrijdag besproken en na een kopje thee bij haar thuis, ben ik weer naar huis gegaan. Deze vakantie heb ik mij voorgenomen om echt even vakantie te nemen. Zo min mogelijk denken over wat ik moet eten hoort daar ook bij! Want ik ben echt dagelijks bezig met een goed en gezond eetpatroon. Vanavond hebben we eten besteld: pasta, pizza en kapsalon. Iedereen wilde wat anders 😛 Tijdens het eten weer een Hobbit film opgezet en weer een heerlijke avond gehad.

Woensdag 29 december
Rond negen uur was ik al bij mijn ouders. Ik moest mijn moeder ophalen, want zij wilde Kyra meehelpen met het opruimen van haar kast. Maar aangezien er weer klantjes in huis waren, moesten we wachten tot ze klaar was. Rond tien uur kwam het groene licht en zijn we ook gelijk begonnen met uitzoeken. Tussendoor ben ik mijn vader nog naar de garage gaan brengen om de auto weer op te halen, die een beurt nodig had. Ik was een klein uurtje weg en heb mij daarna weer bij de dames gevoegd. Ik moest een aantal dingen passen die Kyra niet meer wilde en verhip.. we hebben dezelfde maat! 😀 Het scheelt als je 10 kilo afvalt en je dochter wat gegroeid is 😀 Heb ik weer wat nieuwe kleren, jeeej!! Er is in ieder geval genoeg uit de kast gekomen wat gelijk weg kon. 1 grote zak met handdoeken (daar had ik zo een liefhebber voor), 1 grote zak met beddengoed, 1 zak met rotzooi en 2 zaken met kleding! 5 grote vuilniszakken, niet normaal! De kast ziet er weer puik uit en nadat alles uitgezocht was heb ik een lunch gemaakt. We moesten voor twee uur alles en iedereen weer uit huis hebben, want Kyra had weer mensen die langs kwamen. Ik ben even bij Mike op zijn kamer gaan zitten, maar lag weer binnen vijf minuten te slapen (ik ben niet moe ofzo). Na een kort dutje heb ik mijn eigen kast ook een klein beetje opgeruimd en rond vijf uur zijn we naar mijn ouders gegaan. Daar hebben we met z’n allen Grieks gegeten en dat was echt lekker en gezellig. Na het eten nog een spelletje Beverbende en daarna weer naar huis gegaan. We zijn deze avond begonnen aan The Lord of the Rings, want Kyra wilde nu ook alle films zien 🙂

Donderdag 30 december
Om kwart over zes liep ik alweer buiten voor mijn rondje. IMG_20211230_070736_280 (Klein)Ik kon goed merken dat ik wat “zwaarder” liep, zo voel je toch vrij snel dat je niet eet wat je normaal gewend bent hahahahaha. Het ging ook echt wat moeilijker dan ik gewend ben, maar ach.. die zitten er ook tussen. Rond half tien kwam mijn oude vriend (die maandag ook al bij me was) langs en ik ben weer het huis uit gevlucht voor Kyra. Die had de dag weer vol staan en dan ben ik liever weg dan dat ik elke keer naar boven moet. We zijn een kop thee gaan halen en hebben wat door Heerlen gewandeld. Daarna nog een half uur in de auto zitten kletsen (dat deden we vroeger echt vaak, leuk die herinneringen!) en toen bedachten we dat we wel eens door de Oliebollen drive-in konden gaan. IMG_20211230_112513 (Klein)Ik vond het een geweldig concept maar € 1,25 per oliebol is toch wat veel of ben ik nou de enige die dat vindt? Ze waren lekker, absoluut, maar toch.. wat een geld voor één bol zeg. Om kwart over één heeft hij mij weer thuis af gezet en om twee uur ben ik even langs mijn vriend gegaan die net verhuisd is. Ik ben even door het huis gelopen en heb nu gezien hoe het mét meubels uitziet! Na een kopje koffie ben ik weer vertrokken en met Kyra langs de Ikea gegaan omdat ze iets besteld had. Toen ik thuis was en wist dat ik niet meer weg hoefde, heb ik de onesie aangedaan en ben ik op de bank gaan zitten. Ik was klaar.. en baalde ook echt dat ik de halve vakantie mijn huis uit of naar boven moest omdat Kyra dingen gepland had. Ik had deze vakantie echt nodig om even mijn eigen ding te doen en te ontspannen. Is dus niet helemaal gelukt, dat mag je wel stellen. Dit gaat de volgende keer dus ook niet meer zo, dat heb ik ook gemeld. Geen zin in. In de avond hebben we Catan Zeevaarders gedaan en we hebben ons rot gelachen. Als die kinderen melig worden, dan lachen ze werkelijk om alles! Geniaal echt. Het werd een heerlijke avond en rond tien uur heb ik mij terug getrokken.

Vrijdag 31 december
Laatste dag van het jaar.. en dan ben je al om kwart over vijf wakker! Godsamme.. ik kwam ook niet meer in slaap dus vroeg opgestaan en voor acht uur was ik al bij de Lidl. Ik ben koffie gaan drinken bij mijn ouders en nog even met mijn moeder naar de Plus gegaan. Kyra appte dat ik pas om half twaalf naar huis kon komen (zucht) en toen ik eindelijk thuis was heb ik snel de zooi opgeruimd en ben ik wat gaan poetsen. Een vriendin van Kyra kwam de oude kast van Mike halen, en even later kwam Alique al langs. We hebben een kopje thee gedronken en even aan tafel zitten praten. Uiteraard werd ik weer voor gek versleten, maar dat ben ik wel gewend van Alique, die is altijd bloedeerlijk tegen mij 😛 We zijn om twee uur nog even naar Heerlen gegaan. Stomerij, Gall & Gall en Royal Donuts.

Alles was nu in huis dus ik ben gelijk in mijn onesie gesprongen en we hebben maar gelijk een drankje genomen. Toen Mike beneden kwam, hebben we nog een film opgezet maar na een half uur lagen Alique en ik vorstelijk te slapen 😛 Volgens mij hebben we een half uur tot een uur geslapen en dat heeft ons echt goed gedaan! IMG_20211231_182453 (Klein)De rest van de avond hebben we heerlijke hapjes gehad, lekkere drankjes en ontzettend veel lol gehad!IMG-20220102-WA0000 (Klein) Dit was niet het oud en nieuw die we in onze gedachte hadden voor ons 20 jarig jubileum, maar het belangrijkste was dat we hem samen vierden! De champagne hebben we om tien uur al open gemaakt en echt.. die is zo lekker!

Niet te doen gewoon. Om elf uur was de fles al leeg en ik heb daarna nog een glas gin tonic genomen. Even voor middernacht heb ik nog een slok rode wijn gedeeld met Alique en daarna ben ik over gegaan op water. Want na middernacht mag Assepoester een maand geen alcohol meer drinken, anders verandert ze in een muis (zoiets was het toch he!? 😛 ). Na het gekus en geknuffel in huis zijn we buiten naar het vuurwerk gaan kijken en hebben we onze buren nog een fijn nieuwjaar gewenst. We hebben genoten van onze avond, simpelweg omdat we bij elkaar waren. Om half twee vond ik het goed geweest en ben ik naar bed gegaan.

Bye Bye 2021 and Welcome 2022 !! 

Zaterdag 1 januari 2022
Ik was om acht uur alweer beneden en nadat ik alles opgeruimd had, bedacht ik dat ik ook om tien uur al kon gaan duiken in plaats van twaalf uur. Waarom wachten hè! Ik heb mijn spullen gepakt, ben mijn moeder gaan halen (die gaat altijd traditiegetrouw mee) en ben naar mijn plekkie gegaan voor de Nieuwjaarsduik. Het was heel zacht buiten, waardoor het water al veel kouder aanvoelt.

En niets was minder waar! Lieve hemel, dat voelde koud! Maar ik heb de duik gemaakt en onder water heb ik 2021 achter gelaten. Met pijn in mijn voeten (van de kou) ben ik het water uit gestrompeld en heb ik even in mijn bikini staan genieten. Eenmaal uit het water heb je het dus weer warm (ik tenminste wel). Op mijn gemak heb ik mij weer aangekleed en zijn we terug naar mam gegaan. Na een kopje thee ben ik weer naar huis gegaan en daar zat Alique al aan haar ontbijt. We hebben nog een uurtje zitten kletsen en daarna is ze naar huis gegaan. Ik heb Mike wakker gemaakt en hij is een uurtje later door zijn vader opgehaald. Ik ben op mijn beurt op de bank gaan liggen en heb een film opgezet. Nee.. niet gezien, ik ben in slaap gevallen hahahaha. Heerlijk zo’n rustige middag. Rond vier uur kwam Mike weer thuis en later op de dag hebben we een borrelplank gemaakt. Niet veel later kwamen Semm en Kyra ook thuis en even later kwamen mijn ouders ook nog.

Die borrelplank trekt mensen aan hahahahaha. Het werd een hele gezellig avond!

Zondag 2 januari 2022
Het was weer tijd voor een hardlooprondje en die beviel best goed. Screenshot_20220102_203811 (Klein)Het was een opbouwende run en ik moest dus best diep gaan die laatste vijf minuten. Lekker man! Ik heb thuis wat oefeningen gedaan, benen even over de foamroller gehaald en daarna een frisse douche genomen. Toen Kyra op was en haar ontbijt op had, zijn we alle kerstspullen gaan opruimen. Binnen een uur hadden we alles weg en schoon. Heerlijk! Daarna ben ik nog een stuk naar de visvijver gaan wandelen met Kyra, even langs Semm die van een rustige zondag genoot. Eenmaal weer thuis vond ik het wel mooi geweest en heb ik met Mike nog een film gekeken. We hebben ’s avonds nog eens een borrelplank gemaakt (alles moet op!) en een aflevering gekeken van The Witcher. Dat is duidelijk geen serie voor mij. Ik ben dus maar american football gaan kijken en heb nog wat geschreven.

De vakantie is weer voorbij en ik heb er helaas niet van kunnen genieten zoals ik dat wilde.
Jammer maar helaas, volgende keer beter!

Hoe was jouw Oud en Nieuw?

XmelX

2 thoughts on “Week 52 – 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s