Week 01 – 2022

Maandag 3 Januari
Ik heb niet bepaald een relaxte week vakantie gehad, zoals ik die gepland had dus was ik qua energie ook niet echt optimaal voor een nieuwe werkweek. Maar dat nam niet weg dat ik er wel zin in had en ook genoeg gedaan kreeg. Ik ben gewend de hele dag op kantoor te zitten. Pauzes houd ik aan mijn bureau en ook eten doe ik aan mijn bureau. Het komt eigenlijk wel dagelijks voor dat ik tijdens mijn pauze dingen moet doen of de telefoon moet aannemen, vandaar dat ik maar aan mijn bureau blijf zitten. Ik merk toch wel dat ik behoefte heb aan frisse lucht en wat vaker mijn benen wil strekken tijdens de dag dus behalve wat vaker een rondje gaan lopen op kantoor, heb ik mij voorgenomen elke dag minstens 20 minuten naar buiten te gaan voor een wandeling. Daar ben ik vandaag dan ook mee begonnen en het voelde heerlijk. Je kunt dan echt met frisse energie weer door met je werk. Toen ik thuis kwam was het eten al klaar. Normaal zijn Kyra en Semm er op maandag niet, maar vandaag dus wel en ik kon zo aanschuiven. Dat was wel lekker. IMG_20220103_185636 (Klein)We hebben na het eten nog Catan Zeevaarders gedaan en daarna heb ik de afwas gedaan en nog wat American Football wedstrijden terug gekeken.

Dinsdag 4 Januari 
Een pittige dag op kantoor en de wandeling van 20 minuten was vandaag hard nodig. Blij toen ik weer thuis was, maar daar had ik een korte discussie met Mike en ik heb mijn ongenoegen eens goed geuit. Nadat ik zijn bord met eten voor hem neer had gezet, ben ik zonder een woord te zeggen de deur uit gegaan om te gaan hardlopen. Ik was zwaar opgefokt door deze dag en alles wat erin gebeurd was en moest het er echt uit rennen. IMG_20220104_190113_915 (Klein)Resulteerde in een PR op de 5 km. en daarnaast kwam ik drijfnat binnen. Het regende in het begin heel licht, maar tijdens het rennen begon het alleen maar harder te regenen. Ik vond het heerlijk en genoot er intens van. Ik was wel tot op mijn onderbroek doorweekt, maar ik was al mijn frustratie ook gelijk kwijt. Gegeten, gedoucht en voor de rest weinig gedaan.

Woensdag 5 Januari
Gelukkig was het wat rustiger op kantoor vandaag en ik kon om één uur ook al naar huis. Voordat ik naar huis reed, ben ik eerst een aantal bestellingen gaan ophalen, waarna ik thuis wat heb gegeten. De kinderen hadden nog vakantie en dat lieten ze duidelijk merken want er was werkelijk NIKS gedaan in huis. Ik ben dus maar gaan poetsen, papier en container naar voren gesleept, mijn auto leeg gehaald en toen ineens kwam Mike beneden. Ik had geen zin om ineens gezellig te gaan doen, dus ik ben zwijgend door gegaan met mijn klusjes en daarna begonnen met het eten maken. We hebben samen gegeten en de afwas heb ik laten staan voor de luie tieners in huis.

IMG_20220105_201306 (Klein)

Beverbende. Super leuk spel!

We hebben wel nog een spel gespeeld en daarna ben ik naar boven vertrokken. Geen zin in veel gezelligheid vanavond.

Donderdag 6 Januari
Ik heb de hele week mijn wandeling vol gehouden en het is echt heerlijk om dit te doen. Het werkt. Ik voel mij veel beter als ik dit doe. We zouden na het werk naar Purmerend rijden maar tegenwoordig gebeurt bij mijn in huis niks meer zonder een discussie. Doodmoe word ik er van. Blijkbaar mag ik niks meer van iets vinden of een mening delen, zonder dat het gelijk tot ellende leidt! Je wilt niet weten hoeveel energie dit kost. Volgens mij moet ik toch maar eens heel duidelijk gaan maken dat IK nog altijd de volwassene en ouder in huis ben. Alles goed en wel, maar ik ben geen malle piet. Na het werk ben ik achterin gaan zitten en is Semm naar Purmerend gereden. Onderweg zijn ze gestopt bij McDonalds, maar aangezien ik misselijk was en geen eetlust had, heb ik het bij een grote koffie gehouden.IMG_20220106_191015 (Klein)Ik was blij toen we er waren en ik mijn vriendinnetje weer vast kon houden. De kinderen hadden de spullen naar boven gebracht en daar kwam mijn volgende verbazing: ik mocht op de grond slapen. Er stond wel een bed, maar die hadden Kyra en Semm genomen. Normen, waarden en respect zijn ergens in hun woordenboek verdwenen, want persoonlijk vind ik het heel apart dat ik op een matras op de grond mag liggen, terwijl zij doodleuk en zonder gene het bed nemen… of ligt dit nu aan mij ???
Enfin, ik ben vroeg naar bed gegaan, want mijn energie was na deze dag weer bizar laag.

Vrijdag 7 Januari
Ik was vroeg wakker en heb Maaike nog zien vertrekken naar haar werk. Thomas was ook al naar zijn werk en ik heb mijn ontbijt gemaakt. Rond tien uur kwam Maaike alweer terug, met haar werk (haar oppaskindjes) en dus was het huis ineens weer vol. Hier had ik totaal geen bok in, de hele dag met kleine kinderen doorbrengen, maar het waren op zich wel hele lieve en rustige kinderen. Weinig last van gehad. Ik ben in de middag zelfs op de bank in slaap gevallen en rond een uur vier is ze weer vertrokken met de kinderen en was het weer stil in huis. We hebben gekookt en toen Maaike om zeven uur thuis kwam, konden we gelijk eten. Na het eten hebben we een sjoelcompetitie gedaan. Het was zo lang geleden dat ik nog gesjoeld heb, maar wat was dat weer leuk!

Ik heb ook glansrijk gewonnen 😀 Daarna zijn we nog andere spellen gaan doen en we hebben weer een hilarische avond gehad. Heerlijk!

Zaterdag 8 Januari
Vanmorgen gaan hardlopen en daarna een ontbijt gemaakt. Ik was al gedoucht en zat op de bank te lezen toen Thomas beneden kwam en hij naar zijn werk vertrok. In de middag ben ik met Maaike nog naar de winkel gewandeld en hebben we even met z’n twee kunnen praten. We krijgen daar echt elke keer te weinig tijd voor. In de middag heb ik pannenkoeken gebakken en na de lunch zijn we weer spellen gaan doen.

We hebben zo ontzettend gelachen de hele dag en achteraf kun je gewoon niet meer uitleggen waarom. Het was echt een leuke avond en ik ging pas rond half twee naar bed.

Zondag 9 Januari
Ik was al vroeg op, maar het duurde wel even voordat de kinderen wakker en klaar waren om naar huis te gaan. Half twaalf zaten we in de auto en de eerste anderhalf uur is er geen woord gewisseld. Heerlijk rustig, niks mis mee. Thuis heb ik snel alles op zijn plek gezet en ben ik gaan winkelen met Mike. De boodschappen moesten nog gehaald worden en ik was niet van plan weer alles alleen te doen. Daarna ben ik de boel gaan opruimen en mijn moeder kwam in de middag ook nog langs. Ik heb een ovenschotel in elkaar gegooid en tijdens het eten hebben we nog een film gekeken. De afwas nog gedaan en daarna American Football gaan kijken.

Ik kan niet zeggen dat de eerste week zo’n succes was hahahahahaha. Veel ergernissen en ook wel dingen waar ik veel over na heb gedacht. Maar dit zijn allemaal leer momenten dus als je het zo bekijkt, is het wel een hele “wijze” week geweest 😀 (positief blijven bekijken, dat is de goede instelling!)

XmelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s