Week 10 – 2022

Maandag 07 Maart
Het was voor Kyra een spannende ochtend, want ze had haar tussentijdse toets (auto). Ze moest om acht uur rijden en om vijf voor acht kreeg ik telefoon van haar. Of haar rijbewijs (scooter) nog boven in haar andere handtas lag. Wauw.. net nu ze hem dus heel hard nodig had, had ze hem vergeten. Ik ben als een gek vetrokken en heb hem gebracht (duurde totaal 15 minuten) en de examinator was zo vriendelijk om te wachten. Na een uur kreeg ik bericht dat ze het gehaald had πŸ˜€ Gelukkig maar! Op kantoor liep alles prima en na het werk ben ik nog een uur gaan sporten. Lekker was dat weer. Direct na het sporten gaan koken, want Mike en ik hebben dan altijd best honger. Toen Kyra thuis kwam, vertelde ze ons in geuren en kleuren hoe het was gegaan πŸ™‚ Spannend hoor, binnenkort haar echte examen!

Dinsdag 08 Maart
Ik probeerde na het werk weer te gaan hardlopen, maar dat was geen succes. Na circa 1,4 km kreeg ik vieze stekende pijnen in mijn heup en die waren dusdanig heftig, dat ik echt niet meer verder kon. Elke stap voelde ik gewoon, zelfs als ik gewoon liep. Ik zie die kwart marathon in Rotterdam al door mijn neus geboord worden hoor. 😦 Bij thuiskomst heb ik gelijk een icepack op mijn heup gelegd en heb zo 10 minuten vloekend op de bank gezeten. Na een douche heb ik mij weer op de bank genesteld en de rest van de avond met Gertie gekletst.

Woensdag 09 Maart
Weer in de middag gaan sporten en ook veel oefeningen voor mijn heup proberen te doen. Ik voel het nog altijd bij elke stap, dat maakt bewegen niet echt leuk zeg maar. Nadat we gesport hadden, ben ik even gaan zitten voor de belastingaangifte en kwam tot de conclusie dat de voordelen van de belastingdienst nu echt allemaal verdwenen zijn. Mike is 13 jaar dus heb ik geen recht meer op een combinatiekorting. *slik* Het was altijd een fijne meevaller en het heeft veel bijgedragen aan mijn kinderen, dus ik ben de belastingdienst hoe dan ook dankbaar voor al die jaren. Maar moest toch even slikken toen ik realiseerde dat ik het nu allemaal zelf moet ophoesten. Dat wordt duidelijk wat zuiniger aan doen, wil ik nog elk jaar op vakantie gaan. Maar zo’n verandering is ook niet erg, het doet je wel beseffen dat je het echt een tijd redelijk makkelijk hebt gehad. Ik ga het nu gewoon zelf doen! πŸ™‚
Ik heb gekookt en samen met de kinderen gegeten. Zij hebben afgewassen en de rest van de avond hebben we gezellig met z’n vieren doorgebracht.

Donderdag 10 Maart
Het was echt een chille dag vandaag, zowel op het werk als thuis. Kyra is in de avond gaan terrassen met haar vriendin en ik ben na de afwas langs mijn ouders gegaan. Gezellig een avondje kletsen en thee drinken. Rond negen uur was ik weer thuis en ik ben rond tien uur tegelijk met Mike naar boven gegaan.

Vrijdag 11 Maart
Mike naar school gebracht, boodschappen gedaan en om negen uur was ik bij de fysio. Dit zijn geen fijne behandelingen… ik hou ontzettend van haar, maar als ze mijn heup behandeld met dry needling, dan sla ik haar het liefst tegen de grond. Dat weet ze gelukkig ook πŸ˜› (ik raak haar overigens met geen vinger aan hoor, is ze mij veel te dierbaar voor ❀ ). Ze zegt dat ze ervoor gaat zorgen dat ik die kwart marathon kan rennen, hoe dan ook! Ik hoop dat ze gelijk heeft, maar zoals het nu voelt zie ik het niet zo rooskleurig in. Toen ik na wat klusjes rond half één weer thuis kwam, heb ik thuis wat opgeruimd en ben ik daarna soep gaan maken. Om kwart voor drie was ik op school bij Mike en hadden we een gesprek met zijn mentor. Alleen maar positief en het wordt nu tijd dat ik hem niet meer controleer. Ik weet vaak beter wanneer hij toetsen heeft dan hij en wil hem altijd helpen zodat hij goede punten blijft halen. Het wordt tijd dat hij zelf zijn dingen in de gaten gaat houden en zelf naar mij toe komt als hij hulp nodig heeft. Dat wordt lastiger voor mij dan voor hem denk ik hahahahaha. Maar hij doet het prima op school πŸ˜€
We hebben rond kwart voor vijf gegeten zodat de buiken vol waren voordat ze werden opgehaald door hun vader. En nadat ik de afwas weg gewerkt had, mijn fijne kleding aangetrokken had en een fles wijn had open getrokken voor mijzelf, ben ik op de bank geploft en heb ik genoten van een hele rustige avond.. with just me and my wine πŸ˜€IMG_20220311_192257 (Klein)

Zaterdag 12 Maart
Een rustige ochtend gehad en rond half tien was ik bij Alique. We zijn ergens koffie gaan drinken en hebben anderhalf uur gekletst en daarna zijn we naar Mondo Verde gegaan. Het leek wel alsof wij de enige waren die daar liepen, zo rustig was het! Op zich niks mis mee, maar ik denk dat het met wat meer “drukte” net iets gezelliger oogt in dat park.

We hebben het hele park bewandeld, waren een beetje teleurgesteld dat maar liefst 4 gebieden gesloten waren en schrokken ook wel van de kleine ruimtes die de meest dieren hadden.

IMG-20220312-WA0006 (Klein)

en maar blijven eten πŸ˜€

IMG-20220312-WA0014 (Klein)

lijken wel Alique en ik πŸ˜›

Het was soms gewoon zielig.. Ik denk niet dat ik hier nog eens naar toe wil. We zijn rond twee uur vertrokken en hebben in Landgraaf nog wat rond gewandeld, gewinkeld en koffie gedronken. Al met al was het een heerlijke ochtend en middag (goed gezelschap vooral) en was ik rond vier uur weer thuis. Ik heb weer mijn makkelijke kleding aangetrokken en ben op de bank als een blok in slaap gevallen. Twee uur later werd ik wakker, dat zijn dus mijn powernaps πŸ˜›
De hele avond wat tv gekeken en geschreven en rond half elf ben ik maar naar boven gegaan.

Zondag 13 Maart
Vol goede moed heb ik mij in mijn hardloopkleding gehesen en ben ik gaan hardlopen. Na een kilometer had ik wel het idee dat het ging. Ik liep niet pijnvrij maar het was wel uit te houden. Een beetje een dof gevoel in mijn heup, maar niet heel storend. Na een half uur dacht ik dat ik nog wel even kon door lopen en wilde ik de 50 minuten proberen te halen. Toen ik die gehaald had, wilde ik eens testen of ik misschien niet gewoon een 10 km of een kwart marathon (10,5 km) eruit kreeg. IMG_20220313_090213_995 (Klein)Hoppa !! Ik heb het gewoon geflikt hoor! In gedachte heb ik Sanne bedankt en gekust (want dat laatste mag ik toch alleen in gedachte πŸ˜‰ ) en ben ik zo trots als een pauw naar huis gewandeld. Als ik het nu al kan lopen, op een heel rustig tempo dan wel, dan kan ik het na nog een aantal behandelingen over een maand ook lopen! Die tijd maakt dan niks meer uit, zolang ik hem maar uit kan lopen!
Na een verfrissende douche en ontbijt, heb ik nog wat gepoetst, de was gedaan, gestreken en daarna ben ik een serie gaan kijken. Nog wat geschreven en heerlijk alleen de hele dag thuis geweest. Just what the doctor ordered! πŸ˜€

Wat een heerlijke week!! En wat ben ik blij met mijn fysiotherapeute ❀

XmelX

2 thoughts on “Week 10 – 2022

 1. Ik vind het altijd lastig om te reageren, omdat het alweer voorbij is πŸ˜‰
  Maar ik wilde schrijven: wat heerlijk voor je dat je weer beter kunt lopen, superblij voor je.

  En dat park, daar heb ik nog nooit van gehoord. Links laten liggen idd als die dieren zo klein behuisd zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Sja..ik heb vaak geen tijd om eerder te schrijven hahahaha. Meestal als ik eindelijk ga zitten ben ik nog te moe om naar de laptop te kijken 😁
   Wel lief dat je toch de moeite neemt om te reageren πŸ’‹
   Ik ben ook echt super blij dat ik weer zo goed ren en het gaat alleen maar beter πŸ₯³πŸ₯³

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s