Week 14 – 2022

Maandag 04 April
Toen ik vanmorgen bij Mike aan bed stond zag en voelde ik al snel dat het geen schooldag voor hem zou worden vandaag. Hij gloeide als een malle en zag er hondsberoerd uit. Ik heb hem paracetamol gegeven, temperatuur gemeten (38,6º) en hem gezegd dat hij maar lekker moest blijven liggen. Gelukkig was Kyra de hele dag thuis, dan is er tenminste iemand die hem af en toe in de gaten kan houden. Ik heb gedurende mijn werkdag nog een aantal keer geappt met hem maar ik had niet echt het idee dat het veel beter ging. Na mijn werk werd wel duidelijk dat Mike het dit keer goed te pakken had. IMG-20220407-WA0003 (Klein) Normaal is hij na een dag wel weer oké, die jongen is nooit echt ziek en zeker niet lang ziek. Maar hij had in de avond een temperatuur van 39,3º, flinke koorts dus. Hij heeft niets gegeten, maar drinkt gelukkig wel heel veel. En weer met de juiste hoeveelheid paracetamol het bed in gelegd. 

Dinsdag 05 April
Rond middernacht was Mike half slaapwandelend mijn bed in gekropen en daar heeft hij de hele nacht gelegen.. en gehoest.. en was hij zo heet als een kachel! Ik heb dus geen oog dicht gedaan. De warmte die van hem af kwam, was niet normaal en zijn hoesten deed mij zelfs nog pijn. In de ochtend had hij nog altijd flinke koorts en mijn moeder is in de ochtend nog bij hem komen kijken. Ik heb de huisarts ook gebeld omdat hij echt last van zijn lucht kreeg door die hoest en hij heeft hem een pufje voorgeschreven die hij een kan gebruiken zolang het nodig is. Veel thee met honing drinken en paracetamol blijven geven. Toen ik thuis kwam van mijn werk, lag hij nog op de bank en voelde zich niet veel beter dan gisteren. Ik heb wel nog een klein rondje gerend en daarna heb ik geprobeerd hem te laten eten, maar dat was tevergeefs. Hij heeft totaal geen trek, maar blijft drinken alsof hij een uitgedroogde put is. Prima!
Tegen half tien ben ik naar boven gegaan en heb ik Mike gelijk meegenomen. Hij is gelijk weer in mijn bed gaan liggen nadat hij zijn tanden had gepoetst. 13 jaar of niet, als ze ziek zijn dan willen ze alleen maar bij hun moeder zijn

Woensdag 06 April
Iets beter geslapen vannacht, zelfs met Mike naast mij. Maar ik werd wel wakker met een schrale keel. Het zal toch niet he!! Ik ben naar mijn werk gegaan en daar voelde ik mij met het uur slechter. Ik kreeg pijn in mijn spieren, voelde mij loom en mijn keel werd steeds droger en pijnlijker. Na het werk moest ik langs de huisarts om mijn oren uit te laten spuiten en in die tijd zijn mijn vader en Kyra gaan sporten. Nadat ik weer fatsoenlijk kon horen, ben ik naar huis gegaan en wilde ik maar één ding: op de bank liggen en mijn ogen sluiten. Toen mijn ouders weer weg waren, heb ik precies dat gedaan en toen ik wakker werd, waren Kyra en Semm al aan het eten. Mike had ook geprobeerd wat te eten, maar liet het na 4 happen weer staan (beter dan helemaal niks). Ik heb mij de hele avond vol gepropt met paracetamol en vitamine C want het zal toch niet zijn dat ik echt ziek ga worden. Niet voor zo’n speciaal weekend!! Ik ben op tijd naar bed gegaan en Mike is in zijn eigen bed gaan liggen. Hij had nog altijd verhoging, maar begon zich wel al wat beter te voelen. 

Donderdag 07 April
ik werd niet al te fris wakker en heb mij uit bed moeten slepen. Mike had nog altijd verhoging maar zei dat hij zich wel al beter voelde. Hopelijk blijft de koorts weg en knapt hij nu snel op. Op kantoor had ik het wel zwaar, want ik voelde mij echt niet lekker. Nadat ik even op het toilet had gezeten en in mijn hoofd had gezet dat ik NIET ziek zou worden en dat ik gewoon alles kon doen dit weekend, begon ik mij weer iets meer mens te voelen. Ik ben paracetamol blijven slikken want ik wilde met alles wat ik kon dit proberen te onderdrukken. Thuis heb ik gekookt en samen met Mike gegeten (die weer maar twee happen at). Daarna heb ik nog afgewassen, gezogen, een wasje gedraaid, de container voor aan de straat gezet en daarna Mike nog een soepje gemaakt (die eet hij misschien wel). Alles om maar bezig te blijven en niet aan het gevoel toe te geven. We hebben nog een film samen gekeken en daarna zijn we weer samen naar boven gegaan. 

Vrijdag 08 April 
De verhoging en koorts waren weg bij Mike, hij hoest nog wel maar echt niet meer zo heftig dat hij moet puffen. Hij heeft er wel nog hoofdpijn van en ben dan ook gewoon doorgegaan met paracetamol geven. Ik ben boodschappen gaan doen en daarna even langs mijn ouders gegaan. Mijn moeder zag direct dat ik echt niet lekker was en ik heb mijn twijfel over dit weekend ook naar haar geuit. Zondag is de Marathon in Rotterdam en daar moet ik 10,55 kilometer rennen. Als ik er nu aan denk, kruip ik het liefst onder een deken en zeg ik Nee dank je wel. Maar dit is wel een evenement die je niet zo makkelijk afzegt.. dilemma’s! IMG_20220408_114338 (Klein)Om elf uur werd mijn tatoeage uitgebreid en daar was ik om vijf uur klaar. Het laatste half uur was erg pijnlijk, maar voor de rest was het goed uit te houden. Ik heb de hele tijd gelegen, dus ik kon wel rusten hahahahaha. Niks mis mee.

Thuis aangekomen heb ik wat gegeten en zag ik dat Mike eindelijk weer begon te eten. Hij had al twee koppen soep op die oma voor hem gemaakt had en begon weer wat kleur te krijgen. Ik had wel al mijn energie verspeeld voor vandaag merkte ik. Die laatste 30 minuten deden echt pijn en ik was nog aan het trillen toen ik thuis kwam. Dus nadat ik gegeten had ben ik onder een deken gekropen en hebben Mike en ik lekker tegen elkaar gelegen. 

Zaterdag 09 April
De keuze was gemaakt: ik ga gewoon naar Rotterdam en ga die kwart marathon rennen! Dan maar geen goede tijd, maar ik wil hem wel uitlopen. Hoe dit gegaan is?
Dat kun je hier lezen NN Marathon Rotterdam

Heftige week, zeker omdat het voor mij zo’n belangrijk weekend was. Gelukkig is het allemaal wel goed gekomen 🙂

XmelX

2 thoughts on “Week 14 – 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s