Week 25 – 2022

Maandag 20 Juli
Aangezien ik vannacht vrij lang wakker heb gelegen, kwam ik vanmorgen heel moeilijk mijn bed uit. Pff, dit wordt een lange dag! Ik heb op mijn werk ook echt op mijn gemak gedaan. Als ik mij in zo’n staat ook nog ga haasten, dan ga ik alleen maar fouten maken en daar ben ik wel klaar mee. Na het werk toch gaan sporten (meestal krijg je daar energie van LoL) maar dat ging toch wel moeizaam hoor. Toch fijn dat ik gegaan ben, want ik voel mij altijd wel beter na het sporten. Ik heb nog gekookt maar wel met lange tanden gegeten. Ik wilde eigenlijk alleen maar slapen en dat heb ik dan ook heel vroeg gedaan. 

Dinsdag 21 Juli
Ik had echt lekker geslapen, dus ik ging ook lekker door de ochtend. Ook de rest van de dag schoot heerlijk op. Toen ik thuis kwam, was Kyra al aan het koken en ik merk dat ik elk excuus aanpak om niet te gaan hardlopen. Ik had moeten gaan, ik had het nodig en het is goed voor mij, maar ik ben niet gegaan. Ten eerste omdat Kyra echt goed kan koken en het huis dan ook zo heerlijk ruikt en ten tweede omdat ik het gezellig vind om samen te eten.. Allebei hele slechte excuses, daar ben ik mij heel erg van bewust. Zucht, ik ben mijn motivatie en alles even kwijt. Ik heb een planner nodig zodat ik wat structuur krijg, want die heb ik nu echt nodig. Het eten was overigens heerlijk en na het eten is Kyra gaan sporten en heb ik de afwas gedaan en de rest van de avond met Gertie gekletst. 

Woensdag 22 Juli
Vandaag toen ik naar huis reed vroeg ik mij af of ik morgen nog wel genoeg te doen zou hebben om de dag door te komen 🙂 Man wat is dat een lekker gevoel! 😀 Thuis heb ik wat gegeten en om drie uur zijn we gaan sporten. Mijn neef is met ons mee gegaan en daar waren we allemaal heel blij mee. Hij heeft een hele zware tijd achter de rug en we zijn maar wat blij dat hij eindelijk weer een beetje gaat leven. Hij vond het sporten ook leuk en hij heeft zich gelijk ingeschreven! Dus hij gaat nu vaker met ons mee 🙂
Eenmaal thuis hebben we nog buiten gezeten en toen Semm er was zijn we gaan eten. De kinderen zijn na het eten naar hun vader gegaan want hij was jarig vandaag. Ik heb die tijd gepakt om de boel op te ruimen in huis, wat te strijken en daarna heb ik in de tuin gezeten. Toen de kinderen weer thuis waren, vroeg ik aan Mike of hij aan Kyra en Semm (die alweer boven waren) wilde vragen of ze een spelletje wilden doen en ze kwamen dan ook vrij snel weer naar beneden. Mike mopperde dat hij geen zin had en vroeg of hij naar boven mocht. Ik zei nee, wat ik zelden doe want hij mag echt bijna altijd naar boven als hij dat vraagt, en toen begon hij nog meer te mokken. We zijn een spel gaan doen en Mike wilde niet meedoen, zat wat chagrijnig naast ons. Na een uurtje zijn Kyra en Semm binnen hun serie gaan kijken en ik zat nog altijd met een chagrijnige Mike buiten. Toen vroeg hij aan mij waarom hij eigenlijk niet naar boven mocht. 
“Omdat ik ook eens “nee” mag zeggen Mike. Je kunt ook eens iets anders doen en hoe lang was het niet geleden dat we een spelletje gedaan hebben?”
“Ja maar ik had geen zin en nu zat ik hier maar wat..”
Toen ik werd ik eigenlijk wel verdrietig maar in zijn ogen reageerde ik boos (en dat is prima) en zei:
“Mike, denk jij dat ik het leuk vind dat ik hier elke avond alleen buiten zit? Dat ik na het koken en de afwas, het gezellig vind dat jullie allemaal gelijk naar boven vliegen en mij verder niks gevraagd wordt? Denk je echt dat ik dat leuk vind?” 
…stilte… 
Na vijf minuten stilte ben ik opgestaan, heb welterusten gezegd, heb hem alleen in de tuin laten zitten en ben naar bed gegaan. Mike reageert nooit gelijk op zo’n dingen. Hij moet het eerst alles laten bezinken, erover nadenken en pas later zal hij er op terugkomen. Dus ik zie wel of hij er nog iets over zegt. 

Donderdag 23 Juli
Vandaag de boel netjes afgesloten op het werk zodat ik met een heel gerust en ontspannen gevoel het weekend in kon gaan. Thuis met de kinderen gegeten, maar Kyra had haast want ze moest naar een afspraak. Zelf heb ik niet meer veel gedaan in de avond, lukt mij sowieso vaak niet om veel te doen in de avonden. Ik ben gewoon te moe. 

Vrijdag 24 Juli
Al vroeg kwamen ze van de Woningbouwvereniging langs om mijn putje in de tuin te maken. De heren waren snel klaar, dus ik kon ook snel mijn boodschappen doen. Daarna ben ik nog naar een afspraak gegaan en vervolgens naar huis om mij op te frissen. Mam kwam langs en we zijn samen naar het reisbureau gegaan. We willen in Oktober nog graag een weekje op vakantie (net zoals vorig jaar), maar ik hoop dat het te betalen is, want anders gaat het al snel over. Na toch best een tijdje zoeken, hebben we wel een betaalbare vakantie gevonden. We wilden eigenlijk naar Griekenland, maar dat is in Oktober echt nog duur! Niet normaal dat ze € 1200 euro voor een week durven te vragen! Het wordt weer Turkije, maar deze keer gaan we naar Marmaris. Nog nooit eerder geweest, dus ik ben wel benieuwd. Blij liepen we naar buiten, want we kunnen ons gaan verheugen op een week ontspanning, geen stress en vooral weinig aan mijn hoofd (er vanuit gaande dat ik die rust weer vind hahahahaha). Mijn moeder heeft mij thuis weer afgezet en daar ben ik nog gaan poetsen. Toen ik klaar was, was ik wel echt helemaal gaar! Gertie kwam ’s avonds nog langs en pas heel laat op de avond (half elf), kwam Maaike! We hebben niet lang buiten gezeten want we waren allebei zo moe, dat we alleen maar in bed wilden liggen. LoL
In bed hebben we wel nog even gekletst, maar het duurde niet lang voordat we allebei sliepen.

Zaterdag 25 Juni
Ik was uiteraard vroeg wakker en genoot van een frisse, rustige ochtend in de tuin. Mike kwam eerder beneden dan Maaike (ze was echt moe!) en toen we allemaal ontbeten en fris waren, zijn Maaike en ik de stad in gegaan. Mike vond het prima en bleef lekker thuis en wij genoten van een middag shoppen en terrassen. Op het terras hebben we nog lang zitten praten. Het is een kut periode voor haar momenteel en ondanks dat ik enorm met haar meeleef, blijf ik bloedeerlijk tegen haar en zeg ik ook als ik iets echt niet juist vind. Mijn vriendinnen weten dat ik zo ben, ik het mijn hart op de tong liggen en ik zal ook nooit iets zeggen wat opzettelijk kwetsend is ofzo. Ik ben gewoon eerlijk in hoe ik dingen zie en die benoem ik dan ook. Blijft gewoon kut allemaal, maar ik ga voor haar door het vuur dus ik zal haar ook altijd steunen! Het gaat een lastige periode worden, maar ze komt er alleen maar beter doorheen. Daar ben ik zeker van. Na dit heerlijke gesprek hebben we nog wat lekkere dingen gehaald en die hebben we thuis op tafel gezet.

Heel toevallig kwamen net Kyra en Semm binnen (die schoven uiteraard aan) en even later kwamen mijn ouders ook. Dat werd ineens een gezellige middag 🙂 Toen mijn ouders weg waren, wilde Kyra nog naar en kledingwinkel en ondanks dat ik (en ik geloof Maaike ook) kapot moe was, zijn we toch maar meegegaan. Ik heb zelfs nog wat kleren aan gedaan, maar niets was de moeite waard. Toen we thuis waren hebben we weer in de tuin gehangen en dat is eigenlijk de hele avond zo gebleven. Mijn ex kwam langs om de kinderen op te halen die uitgenodigd waren op het examenfeest van mijn nichtje. De dochter van mijn broer.. mijn ex was uitgenodigd. en ik niet. Mijn kinderen wel.. maar ik niet. 
Go figger! Ik heb de avond samen met Maaike en Gertie doorgebracht, met spelletjes, lekkere hapjes en gezelligheid. Wat wil ik nog meer he!? 🙂

Zondag 26 Juni
Vroeg op en ik wilde ook perse een rondje gaan hardlopen. Voordat ik mijn bed uit was, kreeg ik een knuffel en kus van Maaike die mij feliciteerde. 45 kaarsjes blaas ik uit vandaag. IMG_20220626_073433_232 (Klein)Happy Birthday Mel. 
Ik heb een lekker rondje gelopen en daarna op mijn gemakje ontbeten. Ik ben alvast begonnen met wat klaarzetten voor vanmiddag, maar het meeste hebben we wat later samen gedaan. Maaike en Mike waren op tijd beneden, terwijl Semm en Kyra tot dik elf uur geslapen hebben. Nadat iedereen present was, hebben we alles klaargezet en vanaf één uur druppelden familie en vrienden binnen. Ik vind het altijd gezellig om al die mensen te zien, maar ik merkte toch wel snel dat ik eigenlijk helemaal geen zin meer heb in een verjaardagsfeestje. Van mijn kinderen heb ik een boek en een heerlijke doos van Rituals gekregenIMG_20220626_130237 (Klein) (dat boek alleen al was reden genoeg om het hele feest te annuleren hahahah) en met mijn vrienden hebben we de afspraak dat we geen cadeaus onderling doen. Uiteraard heb je van die uitzonderingen!!! Dus ik kreeg nog een bioscoopbon en een fles gin (ze weten dan wel heel goed wat ik leuk en lekker vind hahahaha) maar ik heb vooral genoten van hun aanwezigheid.

Nadat iedereen vol gegeten en gedronken was en de laatste de deur uit was, hebben de kinderen mij geholpen met het opruimen en afbreken. Fijn dat ze geholpen hebben, want toen ik naar bed ging was bijna alles al opgeruimd. 

Lekker weekje hè! En dan ook nog jarig zijn 🙂 Dubbel feest.

XmelX

2 thoughts on “Week 25 – 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s