Auch… :(

Een tijdje terug had ik al een bericht geschreven over het slechte nieuws dat ik ontving van de Belastingdienst. De combinatiekorting gaat niet meer op in mijn gezin omdat mijn jongste kind boven de 12 jaar is, dus vervliegt een leuke jaarlijkse bijdrage die ik mocht ontvangen. Van deze bijdrage ben ik jaarlijks met mijn kinderen op vakantie kunnen gaan (deels bijdrage, deels eigen bijdrage 😛 ), maar helaas is dit nu verleden tijd.
Met andere woorden: ga nu maar lekker zelf werken voor je geld hahahahaha.
Wees gerust, ik werk! Ik werk inmiddels al bijna 25 jaar bij hetzelfde bedrijf, dus ik ben echt geen steuntrekker, maar het was toch wel verdomd handig om te krijgen.

En ergens is het ook wel raar dat je dit na het twaalfde jaar van je kind niet meer krijgt.. alsof het dan allemaal goedkoper of makkelijker wordt met kinderen 😛 Aan de andere kant is het ook wel logisch dat zij niet voor altijd geld kunnen blijven geven, alleen omdat ik alleenstaande, werkende moeder ben.
Dus voor beide kanten is zeker wat te zeggen, feit blijft dat ik het er maar mee moet doen en dat is wel even omschakelen.

Maar de Belastingdienst was nog niet met mij klaar 😛
Ik kreeg namelijk een bericht dat zij waarschijnlijk mijn huidige inkomen voor dit jaar te laag hebben ingeschat en ik het even moet bekijken en wijzigen. Mijn eigen schuld, ik heb het niet gecheckt in begin van het jaar, omdat het eigenlijk elk jaar wel klopt. Hij stond inderdaad te laag en dus heb ik hem moeten aanpassen. Omdat ik mijn geest al zag kruipen, heb ik even een berekening gedaan en ga ik hier dus óók op gekort worden (huurtoeslag, zorgtoeslag, die dingen dus). 

Godverpielekes!
Alles wordt duurder (veel duurder!) en ik krijg ik ineens wat financiële tegenslagen die toch wel even hard aankomen. Begrijp mij niet verkeerd, wij hebben het echt niet slecht, ik kan jaarlijks met de kinderen op vakantie en heb ze daarnaast ook dingen kunnen geven die menig ander gezin absoluut niet kan (Macbook, game pc, extra vakanties). Dus we hebben het echt wel heel goed gehad…
Gehad! Dat is het woord van de dag!
Die vlieger valt nu heel hard terug op de grond. Dit betekent dat ik echt mijn mindset even moet aanpassen. Als een van mijn vriendinnen mij vroeg of ik een avondje uit wilde (uit eten, drankje doen, filmpje pakken) dan zei ik zonder na te denken direct “Ja”. Als ik iets nodig had, dan kocht ik dat. Als mijn kinderen iets nodig hadden, dan werd dit ook aangeschaft. Nu zal ik toch echt alles goed op een rijtje moeten zetten en kijken waar nog ruimte is 😮

Is dat even een domper zeg.
Zeker in een tijd als deze.. waarin ik ineens 2x zoveel voor mijn energiekosten betaal, waarin de boodschappen zeker 25% duurder zijn geworden en waarin mijn zoon nog altijd met een beugel loopt en de zorgkosten elke maand ook idioot duur zijn.
Het is niet anders, dat besef ik mij maar al te goed. En ook blijf ik heel bewust van het feit dat wij het jaren lang enorm goed hebben gehad.
Maar nu is het tijd om weer even terug op aarde te komen. Geen dubbele vakanties meer, geen dure uitgaves meer, maar opletten wat je uitgeeft, elke cent opschrijven en kijken waar je misschien nog iets op kunt besparen.

Idioot, hoe je huishouden ineens zo’n ommedraai moet maken.

En toch blijf ik dankbaar.
Want niet iedereen heeft dat geluk gehad, die wij jaren lang hebben gehad ❤

Ik trek mij even terug in mijn administratieboekje 😛 *slik*

XmelX

11 thoughts on “Auch… :(

 1. Ook in België is het niet meer als voordien en zitten heel veel mensen op hun tandvlees.
  Het zal er allemaal niet makkelijker op worden. Maar genieten hoeft ook niet veel geld te kosten zeg ik altijd.

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

 2. Waardeloos voor je. De tering naar de nering zetten is niet erg en kun jij, maar leuk is anders. Het leven is gewoon makkelijker als je je geen zorgen hoeft te maken over geld. En uitjes en drankjes zijn de kersen op de taart.

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt.. en die uitjes en drankjes zijn net zo duur geworden en precies hetgeen waar je eigenlijk als eerste op moet besparen. Jammer maar helaas. Het maakt zoveeeeel makkelijker, dat heb ik wel gemerkt. Maar wat niet is, is niet 🙂

   Like

  • Je kunt het bijna niet bevatten he.. En ik hoor dan dat dit de nieuwe norm gaat worden! Dat is voor menig mens echt niet meer te betalen, en dan..? Mensen moeten toch aan warm water kunnen komen?! Ik ekel mij meer en meer aan deze wereld..

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s