Reizen

Weet je dat er mensen zijn die helemaal niet graag op vakantie naar het buitenland gaan?
Ik kan mij daar echt niets bij voorstellen!

Mijn ouders namen ons vroeger in de zomervakantie altijd 3 weken mee naar Italië. Zodra mijn vader thuis kwam en verlof had, propten we de auto vol en reden we naar het Gardameer in Italië. Dat hebben we echt heel wat jaartjes gedaan. We zijn ook eens een aantal weken naar Hongarije gegaan. Somogybabod heette dat plaatsje, dat zal ik nooit meer vergeten (geen idee waarom, want je krijgt die naam bijna je strot niet uit 😛 ) Maar er is nooit een jaar geweest dat we niet op vakantie zijn geweest.
Snap ik ook wel, want mijn ouders werkten en dan wil je toch wel één keer per jaar eens lekker weg, naar de zon, zee, strand. Winkelen, wandelen, zonnen, zwemmen. Het is mij dus duidelijk met de paplepel ingegoten 😉
We zijn ook al in Spanje geweest, Jamaica, Amerika en natuurlijk Turkije.
Jamaica was verre weg de mooiste vakantie. Toen ik van die vakantie naar huis moest, kon ik wel janken!
In Amerika hebben we 3 weken met een camper rond gereden, samen met mijn kinderen, mijn toenmalige man en mijn ouders dus. Dat was ook echt wel mooi (ondanks dat ik altijd voorin moest zitten omdat ik anders kotsmisselijk werd 😛 ).

Ik heb dus wel al het een en ander gezien van de wereld. Tegenwoordig ga ik eigenlijk alleen nog maar naar Turkije, want dat is gewoon het meest betaalbare en zeker met kinderen een gemak, omdat je niet hoeft te kijken naar wat ze eten en drinken. Mijn zoon hoeft ook niet echt ergens anders naar toe. Hij houdt van dat land, zeker ook van het eten en is ook heel snel tevreden. Mijn dochter slaat inmiddels haar vleugels wat meer zelf uit en is al zonder ons in Egypte en Rome geweest. Dit jaar gaat ze ook nog naar Barcelona en ik betwijfel of ze volgend jaar nog met ons mee wilt. Heel begrijpelijk, je bent bijna 20 en dan ga je liever met je lover of met vrienden.

Dit jaar zijn we al twee weken in Turkije geweest en eind van deze maand ga ik met mijn zoon 6 dagen naar Spanje. Hij vindt de Spaanse taal heel mooi, wil er iets van leren en zou dus graag eens naar Spanje willen. Alleen niet naar een idioot drukke stad, dus met Barcelona of Madrid moet je niet aankomen. Uiteindelijk hebben we voor Bilbao gekozen en daar zijn we wel heel erg benieuwd naar. We hebben er ook best wel zin in. Het wordt de eerste keer dat ik met één van de kinderen een stedentrip ga doen, dus ik ben wel eens benieuwd hoe dat gaat bevallen 😀 (en of Mike niet na 3 dagen gillend naar huis rent hahahahahahah).

In Oktober staat er ook nog een week Turkije met mijn ouders gepland. Een vakantie waar ik dan wel echt tot rust kan komen, want dat is in April/Mei niet bepaald gelukt. Hier heb ik wel echt behoefte aan dus ik ben blij dat ik in Oktober nog de kans heb gekregen dit te gaan doen. Ik merk toch wel dat een vakantie zonder de kinderen heel prettig is en nu ze op een leeftijd zijn waarop ze heel goed voor zichzelf kunnen zorgen (een weekje tenminste wel 🙂 ), zijn er ook geen zorgen wat dat betreft.

En toch wil ik eens heel graag alleen op vakantie. Helemaal alleen. Geen ouders, geen kinderen, geen vriendinnen, maar alleen Moi! Dat staat hoog op mijn bucketlist en ik zit er wel echt over na te denken om dit volgend jaar te gaan proberen te realiseren.
Waar wil ik dan naar toe?
Ierland!
Cork wel te verstaan. Daar wil ik naar toe, inchecken in een B&B en mijn plan trekken. Misschien zelfs maar voor een paar dagen een B&B boeken en de rest van de week gewoon zien waar ik naar toe ga en uit kom. Ik wil dat gewoon eens ervaren en kijken hoe dat bevalt. Een beetje avontuur en impulsiviteit is nooit slecht vind ik 🙂
Misschien moet ik dit volgend jaar maar meteen eens gaan plannen, want dit is niet iets waar ik over hoeft te blijven dromen. Dit is gewoon iets wat ik kan verwezenlijken en met zulke dingen moet je niet te lang wachten. Die moet je niet eindeloos voor je uit schuiven, die moet je gewoon DOEN! 😀

Hou jij ook zo van reizen?

XmelX

2 thoughts on “Reizen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s