Tijd, zin, zorgen, keuzes

Ken je die periodes dat je amper tijd krijgt om na te denken?
Herkenbaar?
Nou, daar zit ik nu dus in.
Ik zal jullie even een beeld scheppen:

Maandag
Ik word wakker rond zes uur. Half zeven sta ik beneden alle lunchpakketten en ontbijten te maken.
Werken van half negen tot vijf uur, thuiskomen, omkleden en van zes tot zeven uur sporten bij FitforFree.
Eenmaal weer thuis moet ik koken, eten, afwassen, nog wat huishoudelijke taken en om kwart over negen mijn dochter van het station halen en naar FitforFree brengen (ze loopt stage, maar is ook heel strikt in haar sportschema.. appel valt niet ver van de boom).
Als ik dan weer thuis ben, dan val ik op bed en ga slapen.

Dinsdag
Zelfde ochtendritueel en na het werk ga ik hardlopen. De ene keer 25 minuten, de andere keer 45 minuten. Net wat mijn schema aangeeft. Na het rennen doe ik wat rek en strek oefeningen en dan begin ik met eten koken. Ik eet samen met Mike, doe de afwas, spring in de douche, doe nog wat huishoudelijke taken (of val een half uur rustig op de bank) en om kwart over negen moet ik Kyra weer afhalen van het station en naar FitforFree brengen. Mijn buurvrouw komt die avond meestal langs, tot een uur of tien en dan ga ik naar bed.

Woensdag 
Deze dag werk ik tot één uur, dan rijd ik naar huis, geef mijn dochter de autosleutel en zij gaat dan naar haar stage. Ik eet mijn lunch, kleed mij om en ga van half drie tot vier uur sporten. Na het sporten ruim ik de boel op, doe ik de was, meestal wat strijken, nog wat huishouden. Dan ga ik koken, eten met Mike en dit is dan eindelijk een avond waarin ik verder niets hoef te doen. Wat een verademing…

Donderdag
Na het werk ga ik weer hardlopen, vervolgens koken en eten, douchen en dan wil ik meestal een wijntje maar daar wacht ik mee tot ik Kyra heb afgehaald van het station en naar FitforFree heb gebracht. Meestal crash ik na dat wijntje en lig ik ook al voor tien uur in bed. Ik red het gewoon niet langer.

Vrijdag
Om acht uur sta ik meestal al in de winkel, doe de boodschappen, ruim thuis alles in en ga dan weer aan het werk. De ene week tot twaalf uur, de andere week tot twee uur. Als ik hier van thuis kom, eet ik even wat en dan ga ik verder met thuis wat poetsen enzo. Deze dag heeft Kyra geen stage, maar meestal wel genoeg werk te doen en nadat we samen gegeten hebben, gaan zij (en tegenwoordige meestal ook Mike) samen sporten tot een uur half tien, tien uur. Ik zit ’s avonds meestal met mijn buurvrouw te kletsen en geniet al stilletjes van het weekend.

Zo ziet mijn week er uit.. eigenlijk een normale week voor een alleenstaande moeder. Maar het is alleen om aan te geven dat ik door de week gewoon niet weet wanneer ik moet schrijven. De woensdagavonden val ik meestal op de bank in slaap (sneu) of ik zit was dom voor mij uit te kijken en probeer wat rust in mijn hoofd te krijgen. Het komt niet vaak voor dat ik de energie heb om de laptop te pakken en te gaan schrijven. Helaas.

Daarnaast beginnen de zorgen om alle rekeningen wel enorm te stijgen. Iedereen zit met hetzelfde probleem, hoe gaan we het allemaal blijven betalen? Inmiddels heb ik van mijn energieleverancier het bericht gekregen dat ik vanaf Oktober in plaats van € 260,00 per maand € 475,00 per maand moet gaan betalen doordat de prijzen weer gestegen zijn. Ik heb een ochtend ervoor uit getrokken om al mijn gegevens te bekijken, te zoeken naar andere leveranciers waarbij ik het wat betaalbaarder kan maken. Maar onder de streep betaal je overal evenveel. Bij de één is het gas goedkoper, bij de ander het stroom.. Maakt niet uit waar je de prioriteit legt, want het één heft de extra kosten van het ander op.
Ik vraag mij werkelijk af hoe lang ik dit kan betalen zonder in de shit te komen.. en dan heb ik ook nog best een goede baan (waardoor ik ook nog nergens recht op heb, qua tegemoetkomingen). Hoe moet dat met de mensen die in de bijstand zitten? Mensen met een AOW uitkering? Oudere mensen kun je toch niet in de kou laten zitten? Die moeten de verwarming wel aangooien en dus nóg meer betalen voor hun energierekening.. die komen op deze manier toch nooit meer rond?
Deze zorgen hebben er ook voor gezorgd dat ik mijn betaalde WordPress domein heb opgeheven. Ik zal wel blijven schrijven (als ik de tijd en zin nog vind), maar beperkter met foto’s en dergelijke. Alle extra kosten die eigenlijk niet nodig zijn, heb ik per direct opgeheven. Ik dacht er nog aan om de abonnementen bij FitforFree ook op te zeggen, maar dit een uitlaatklep voor de hele familie en heel eerlijk: ik douche er ook elke keer.. (zijn de kleine dingen die het doen). 

Tijd en zorgen.. dat is de reden dat het stil is.. en misschien wat langer stil blijft.
Geen idee of ik de weekoverzichten nog moet gaan schrijven, want het is vaak hetzelfde.
Werken, sporten, poetsen, slapen.
Ik zie het allemaal wel.

En ik hoop oprecht dat iedereen een beetje kan dealen met al die enorme prijsstijgingen. Ik weet hoe  moeilijk ik het vind momenteel, dus ik kan mij alleen maar een voorstelling maken van hoe het bij anderen moet zijn.

Vraag jij je ook wel eens af waar het naar toe gaat?

XmelX

4 thoughts on “Tijd, zin, zorgen, keuzes

 1. Ongelooflijk, wat een week, ik snap wel dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Een aaneenrijging van dingen die moeten (op het sporten na, heerlijke uitlaatklep). En dan voor wat? Niet je WordPress maar die stomme energierekening. Houd je taai en geniet van de kleine dingen in het leven. ☀️

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja de energieprijzen rijzen het dak uit.
  En we moeten nog niet denken dat het zal beteren.
  Nu hopen dat jullie regering iets kan doen. Alhoewel men het toch altijd terug zal moeten betalen.
  Maar ook voeding is heel wat duurder geworden.
  En ja veel mensen gaan kou leiden en een boterham met choco eten

  Aum Shanti

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s